Skip to main content

Νέα καταληκτική ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε11 ζητεί η ΠΟΦΕΕ

Επιστολή της Ομοσπονδίας προς την υπουργό Εργασίας για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11

Τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας ηλεκτρονικής υποβολής του εντύπου Ε11 στις 31 Μαρτίου, ζητεί η ΠΟΦΕΕ, με επιστολή της προς την υπουργό Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου.

Όπως εξηγεί σε αυτήν η Ομοσπονδία, «με το έντυπο Ε11(γνωστοποίηση στοιχείων ετήσιας κανονικής άδειας) υποβάλλονται ηλεκτρονικά στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ τα στοιχεία των εργαζομένων που έλαβαν την ετήσια άδεια και το επίδομα αδείας κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος και έχουν καταχωρηθεί στο ειδικό "Βιβλίο Αδειών". Το σύστημα για την υποβολή ανοίγει για ένα μήνα κάθε χρόνο από 1η Ιανουαρίου και παραμένει ανοιχτό μέχρι 31 Ιανουαρίου».

«Όμως, φέτος, λόγω υποχρεωτικής δήλωσης των στοιχείων του εργοδότη (περιφέρεια, δημοτικό διαμέρισμα, ΚΑΔ, email) που μέχρι πέρυσι δεν ήταν υποχρεωτικά και επίσης με την νέα λειτουργία του συστήματος που στο παραμικρό λάθος δεν προχωράει η υποβολή, δημιουργούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση της διαδικασίας», διευκρινίζει.

«Για τον λόγο αυτό, η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι η προθεσμία υποβολής του παραπάνω εντύπου θα πρέπει να μεταφερθεί στις 31/3/2017», καταλήγει στην επιστολή της η Ομοσπονδία.

Η επιστολή κοινοποιήθηκε και στους Ανδρέα Νεφελούδη και Θεανώ Φωτίου.