Skip to main content

Κινητικότητα στον ξενοδοχειακό κλάδο: Έρχονται νέα deals

Οι συσκέψεις τραπεζιτών - ξενοδόχων για τη ρύθμιση των δανείων είναι συνεχείς, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Μπορεί η τουριστική περίοδος να πήγε καλύτερα απ' ό,τι αναμενόταν, παρά το μεταναστευτικό πρόβλημα που εξελίσσεται τόσο στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου όσο και σ' ένα μεγάλο κομμάτι της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο τα προβλήματα του ξενοδοχειακού κλάδου, από τον συσσωρευμένο υψηλό δανεισμό, κυρίως των προηγούμενων ετών, παραμένουν.

Οι συσκέψεις τραπεζιτών - ξενοδόχων για τη ρύθμιση τους είναι συνεχείς, αλλά τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, τουλάχιστον μέχρι τώρα.

Η αίσθηση πάντως είναι ότι οι ξενοδόχοι πιέζουν για ρυθμίσεις των δανείων τους, αλλά δεν συζητούν καν το ενδεχόμενο να πουλήσουν. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι προτάσεις - και μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ενδιαφέρουσες - υπάρχουν, κυρίως από ξένα funds, που ενδιαφέρονται να επενδύσουν επί ελληνικού εδάφους. Μόνο τυχαίο, άλλωστε, δεν είναι το γεγονός ότι στον συγκεκριμένο κλάδο εξακολουθεί να σημειώνεται πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, ακόμα και σήμερα, εν μέσω capital controls.

Μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε γνωστό ότι μεγάλη ξένη αλυσίδα ετοιμάζεται να αναλάβει το μάνατζμεντ καινούργιου ξενοδοχείου που θα χτιστεί στη Μύκονο, ενώ αραβικών συμφερόντων κεφάλαια προχώρησαν πρόσφατα στην εξαγορά μονάδας στην Αττική. Οι πληροφορίες μάλιστα, επιμένουν ότι επίκεινται και νέα "χτυπήματα", στο αμέσως προσεχές διάστημα.