Skip to main content

Νέα κινητοποίηση της ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης για το αθλητικό νομοσχέδιο

Οι φοιτητές, που έχουν δημιουργήσει το «Κίνημα της Σφυρίχτρας», καλούν σε συγκέντρωση και πορεία την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου.

Σε νέα κινητοποίηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Αθλητισμού προχωρούν οι φοιτητές του ΣΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης, υπό το «Κίνημα της Σφυρίχτρας».

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου στην πλατεία Αριστοτέλους στο ύψος της Μητροπόλεως, (δίπλα από το Electra Palace) στις 12:30 και αναμένεται να πραγματοποιηθεί πορεία με κατάληξη τον Λευκό Πύργο.

«Ταυτόχρονα στηρίζουμε την συγκέντρωση στην Αθήνα, επιχειρώντας την μεγαλύτερη ειρηνική κινητοποίηση στη Βόρεια Ελλάδα» επισημαίνει σχετική ανακοίνωση των φοιτητών.

Το Κίνημα της Σφυρίχτρας αποτελείται από ανεξάρτητους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ Θεσ/κης (χωρίς την ανάμειξη καμίας κομματικής παράταξης) με σκοπό να αντιδράσει στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο με τίτλο «Επιτροπή επαγγελματικού αθλητισμού – Προπονητές και εκπαιδευτές – Ιδιωτικά γυμναστήρια και ιδιωτικές σχολές εκμάθησης αθλημάτων και άλλες διατάξεις».

Όπως επισημαίνουν στόχος του κινήματος είναι «να διεκδικήσει τα αυτονόητα επαγγελματικά δικαιώματα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και να προστατεύσει την δημόσια υγεία».

Οι διαδηλωτές καλούνται να φορούν αθλητική φόρμα και να έχουν σφυρίχτρες.

«Ευπρόσδεκτος είναι και οποιοσδήποτε άλλος εργασιακός κλάδος που θέλει να υποστηρίξει την προσπάθεια μας» αναφέρει η ανακοίνωση και απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση στα αντίστοιχα τμήματα των Σερρών, ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και ΣΕΦΑΑ Τρικάλων στην περίπτωση που δεν μπορούν να συμμετέχουν στη συγκέντρωση της Αθήνας.