Skip to main content

Νέα κινητοποίηση των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ - Ζητούν «εδώ και τώρα» την εφαρμογή της ΣΣΕ

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη το κοινό λόγω της απεργίας θα εξυπηρετείται μόνο από τα λεωφορεία που θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Μια ακόμη κινητοποίηση πραγματοποιούν σήμερα εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ διεκδικώντας να υλοποιηθούν άμεσα οι δεσμεύσεις της διοίκησης του Οργανισμού και της κυβέρνησης για την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης εργασίας και των επιδομάτων.

Οι εργαζόμενοι για σήμερα προκήρυξαν 24ωρη απεργία, η οποία κρίθηκε πρωτόδικα νόμιμη από το δικαστήριο.

Ο Πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων Γιάννης Δήμκας δήλωσε ότι η καθυστέρηση από πλευράς Κυβέρνησης ενδέχεται να είναι σκόπιμη, με στόχο να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε κινητοποιήσεις, να υπάρξει ταλαιπωρία στην πόλη, με σκοπό, όπως υποστήριξε, τελικά να «πέσει σαν ώριμο φρούτο» η ιδιωτικοποίηση.

Απαντώντας στον πρόεδρο του ΟΑΣΘ σημείωσε ότι παράλογη δεν είναι η απεργία των εργαζομένων αλλά η αδικαιολόγητη καθυστέρηση της εφαρμογής της συλλογικής σύμβασης εργασίας και η έκδοση ΚΥΑ για τα δύο επιδομάτα (βαρέων και ανθυγεινων και επίδομα θέσης ευθύνης).

Ο πρόεδρος των εργαζομένων υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ΣΣΕ είναι ζήτημα πλέον μιας υπογραφής. Ευχήθηκε τα θέματα που υπάρχουν εδώ και έξι μήνες να λυθούν εδώ και τώρα, ώστε οι εργαζόμενοι να μην προχωρήσουν σε άλλες κινητοποιήσεις.

Σήμερα στη Θεσσαλονίκη το κοινό θα εξυπηρετείται μόνο από τα λεωφορεία που θα κινηθούν με προσωπικό ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι αυτή την ώρα πραγματοποιούν πορεία προς το ΥΜΑΘ.