Skip to main content

Νέα κόντρα ΚΘΒΕ - Σωματείο Ηθοποιών για την υπογραφή της σύμβασης

Η διοίκηση του ΣΕΗ επιλέγει να ψεύδεται ασύστολα και να συκοφαντεί συστηματικά το ΚΘΒΕ, επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Κρατικό Θέατρο

Να υπογράψει τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με τους ηθοποιούς εξακολουθεί να περιμένει εδώ και δύο μήνες το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αποδεχόμενο, όπως αναφέρει, «τη διατύπωση την οποία είχε προτείνει το ίδιο το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και είχε εγκρίνει η Γενική Συνέλευση των ηθοποιών του ΚΘΒΕ».

Σημειώνεται ότι το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο με υπογραφές από ανθρώπους της τέχνης, με το οποίο διαμαρτύρονται για την απουσία σύμβασης στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος.

«Η χθεσινή Ανακοίνωση του ΣΕΗ προσβάλλει βάναυσα την αλήθεια, την κοινή λογική αλλά και τα ίδια τα μέλη του. Λυπούμαστε πάρα πολύ που, αντί για την υπογραφή της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η διοίκηση του ΣΕΗ επιλέγει να ψεύδεται ασύστολα και να συκοφαντεί συστηματικά το ΚΘΒΕ, κάνοντας το άσπρο μαύρο, εξυπηρετώντας μόνον συνδικαλιστικές σκοπιμότητες», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΘΒΕ.

«Δεν θα τους ακολουθήσουμε στον θλιβερό τους κατήφορο. Συνεχίζουμε δημιουργικά και αφήνουμε τους γραφειοκράτες εργατοπατέρες στην κρίση του καλλιτεχνικού κόσμου, του θεατρικού κοινού και των δημοκρατικών πολιτών. Όση λάσπη κι αν ρίξουν στο μάρμαρο, λευκό θα παραμένει», καταλήγει.