Skip to main content

Νέα κρούσματα κορονοϊού στη Γερμανία

Τρία νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού καταγράφηκαν στη Βαυαρία ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στα τέσσερα.

Στη Βαυαρία καταγράφηκαν τρία νέα κρούσματα του νέου κορονοϊού, ανεβάζοντας στα τέσσερα τον μέχρι στιγμής αριθμό των επιβεβαιωμένων περιστατικών. Σημειώνεται ότι ο πρώτος είχε μολυνθεί από κινέζα συνάδελφό του η οποία είχε επισκεφτεί πριν από μια περίπου εβδομάδα τη Γερμανία για μετεκπαίδευση.

Οι γερμανικές αρχές βρίσκονται τώρα σε αναζήτηση περαιτέρω ατόμων που ήρθαν πιθανότατα σε επαφή μαζί της κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής της. Η Κινέζα προέρχεται μεν από τη Σαγκάη, ωστόσο λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για τη Γερμανία είχε επισκεφτεί τους γονείς της στην επαρχία Γουχάν που θεωρείται η εστία της επιδημίας της ιογενούς πνευμονίας.

Εξαντλήθηκαν οι χειρουργικές μάσκες

Ο 33χρονος στον οποίο μετέδωσε τον ιό φέρεται να είχε από την πλευρά του επαφή με τουλάχιστον άλλους 40 συναδέλφους του στην εταιρία, αφού μέχρι και προχτές Δευτέρα προσερχόταν κανονικά στο γραφείο του παρότι είχε εμφανίσει συμπτώματα γρίπης. Όλοι αυτοί υποβάλλονται τώρα σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί εάν έχουν επίσης μολυνθεί. Στα κεντρικά γραφεία της εταιρίας Webasto της βόρειας Βαυαρίας όπου καταγράφηκαν όλα τα προαναφερθέντα κρούσματα εργάζονται συνολικά πάνω από 1.000 άνθρωποι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολλά φαρμακεία της Βαυαρίας οι χειρουργικές μάσκες έχουν εξαντληθεί, παρότι, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, δεν ενδείκνυνται για προστασία από τον ιό.

Ύποπτα περιστατικά και εκτός Βαυαρίας

Την ίδια ώρα δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για δυο άτομα που έχουν «πιθανότατα μολυνθεί» στη Βρέμη. Τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, στο κρατίδιο της Κάτω Σαξονίας έχουν καταγραφεί 10 ύποπτα περιστατικά. Πρόκειται για περιπτώσεις ασθενών που παρουσιάζουν συμπτώματα της ιογενούς πνευμονίας και οι οποίοι επισκέφτηκαν πρόσφατα την Κίνα.

Εν τω μεταξύ αναβλήθηκε εκ νέου η μεταφορά 90 περίπου γερμανών υπηκόων από την ζώνη υψηλού κινδύνου της Κίνας στη Γερμανία. Το αεροσκάφος της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας που επρόκειτο να παραλάβει τους Γερμανούς από τη Γουχάν δεν απογειώθηκε τελικά σήμερα όπως ήταν προγραμματισμένο. Σύμφωνα με την Bild η πτήση μετατέθηκε για την ερχόμενη Παρασκευή. Η μεταφορά τους φαίνεται να καθυστερεί επειδή εκκρεμούν οι σχετικές άδειες από τις κινεζικές αρχές ενώ δεν έχει επίσης διευκρινιστεί πού θα μεταφερθούν οι 90 Γερμανοί όταν φτάσουν στη Γερμανία.

Κώστας Συμεωνίδης (dpa, Bild.de)

Πηγή: Deutsche Welle