Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021
x

ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΚΑΦΕ ΜΠΑΡ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συνεχίζονται οι έλεγχοι από τις αστυνομικές αρχές για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες στη Θεσσαλονίκη οι αστυνομικές αρχές έβαλαν τριήμερο λουκέτο σε δύο καφέ μπαρ τα οποία βρίσκονται στην περιοχή του Λαγκαδά. Παράλληλα, στους ιδιοκτήτες τους επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ. Τα δύο καταστήματα λειτουργούσαν πέρα τις 24.00.

Κατά τους ελέγχους για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης στη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 53 παραβάσεις και αντίστοιχα πρόστιμα ύψους 150 ευρώ. Επιπλέον 59 πρόστιμα έκοψαν οι αστυνομικοί σε πολίτες στην Κεντρική Μακεδονία για μη χρήση μάσκας.

Συνολικά χθες σε όλη την επικράτεια πραγματοποιήθηκαν 45.742 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες παραβάσεις:

• (19) παραβάσεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.) και επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε (3) καταστήματα, σε Πελοπόννησο, Δυτική Ελλάδα και Νότιο Αιγαίο.
Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά (940) σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (74) άτομα.

• (8) για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τις οποίες (2) στη Θεσσαλονίκη, (2) στην Πελοπόννησο και από (1) σε Δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και Θεσσαλία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (208) σχετικές παραβάσεις.

• (478) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ, ως ακολούθως:
o (75) στη Στερεά Ελλάδα,
o (59) στην Κεντρική Μακεδονία,
o (53) στη Θεσσαλονίκη,
o (47) στα Ιόνια Νησιά,
o (35) στην Ήπειρο,
o (31) στη Δυτική Ελλάδα,
o (31) στην Κρήτη,
o (31) στο Βόρειο Αιγαίο,
o (30) στη Θεσσαλία,
o (24) στη Δυτική Μακεδονία,
o (23) στο Νότιο Αιγαίο,
o (18) στην Πελοπόννησο,
o (17) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και
o (4) στην Αττική.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 23.462 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 23.443 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 19 των 300 ευρώ. Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ