Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022
x

ΝΕΑ ΛΟΥΚΕΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ελέγχων για τα μέτρα αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού από τις αστυνομικές αρχές σε όλη την Επικράτεια.

Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Δευτέρα 5 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 40.319 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν οι παραβάσεις. Στο πλαίσιο των ελέγχων στη Θεσσαλονίκη μπήκε λουκέτο σε ένα κυλικείο και ένα μίνι μάρκετ. Παράλληλα, δόθηκαν 39 πρόστιμα, ύψους 150 ευρώ σε πολίτες στη Θεσσαλονίκη για μη χρήση μάσκας και αποστάσεις. Επιπλέον 39 πρόστιμα κόπηκαν σε άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας.

Αναλυτικά σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία βεβαιώθηκαν:

7 παραβάσεις και 1 σύλληψη για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.). Κατά τους ελέγχους επιβλήθηκε αναστολή λειτουργίας για υπεράριθμους πελάτες σε 2 καταστήματα σε Θεσσαλονίκη και Κρήτη.

Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 786 σχετικές παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 68 άτομα.

4 για λειτουργία καταστημάτων πέραν της 24:00 ώρας με επιβολή διοικητικού προστίμου 10.000 ευρώ και τριήμερη αναστολή λειτουργίας, από τα οποία 2 στην Κρήτη και από 1 στην Κεντρική Μακεδονία και στη Θεσσαλία. Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (Τρίτη 11 Αυγούστου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 150 σχετικές παραβάσεις.

2 για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (Passenger Locator Form) από ταξιδιώτη. Από αρχές Αυγούστου έχουν βεβαιωθεί συνολικά 210 σχετικές παραβάσεις.

224 για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ ως ακολούθως:

39 στην Κεντρική Μακεδονία,
39 στη Θεσσαλονίκη,
29 στη Στερεά Ελλάδα,
29 στο Βόρειο Αιγαίο,
23 στη Θεσσαλία,
11 στη Δυτική Ελλάδα,
11 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
10 στην Κρήτη,
9 στην Πελοπόννησο,
9 στην Αττική,
8 στα Ιόνια Νησιά και
7 στην Ήπειρο.

Σημειώνεται ότι από αρχές Αυγούστου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 18.773 παραβάσεις και επιβλήθηκαν 18.757 διοικητικά πρόστιμα των 150 ευρώ και 16 των 300 ευρώ.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ