Skip to main content

Νέα μελέτη για την ανάπλαση των Λαδάδικων προτείνει ο Ταχιάος

Ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης συναντήθηκε με μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων στα Λαδάδικα. Τι συζητήθηκε.

«Να φροντίσουμε ώστε η "άνοιξη" που υπάρχει τώρα στην περιοχή Λαδάδικα, να διαρκέσει για πολύ. Είναι αναγκαίο να γίνει καινούργια μελέτη για την περιοχή, η οποία θα λύσει πολλά από τα σημερινά προβλήματα ώστε να δώσουμε συνέχεια στην άνοδο που παρατηρείται» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, στη συνάντηση που είχε σήμερα με τα μέλη του Σωματείου Ιδιοκτητών Επιχειρήσεων στα Λαδάδικα.

Τα μέλη του σωματείου αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την πλημμελή καθαριότητα, την έλλειψη συντήρησης στα πλακόστρωτα των δρόμων, την επαιτεία, το παρεμπόριο, την έλλειψη χώρων στάθμευσης και τις ανεπαρκείς υποδομές σε αγωγούς υδάτων και αποχέτευσης. «Πρέπει να γίνει νέα μελέτη για την ανάπλαση της περιοχής. Η τελευταία ανάπλαση έγινε επί δημαρχίας Ντίνου Κοσμόπουλου. Είναι κρίσιμο να υπάρξουν παρεμβάσεις οι οποίες θα αναβαθμίσουν την περιοχή» επεσήμανε ο Νίκος Ταχιάος.

«Τόσα χρόνια παίρνουν αποφάσεις για την περιοχή μέσα από ένα γραφείο, χωρίς να ξέρουν που είναι τα Λαδάδικά» είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρόεδρος του σωματείου Γιάννης Λουμάκος.



Ο Νίκος Ταχιάος επέμενε πως πρέπει να υπάρχει συνεχής επαφή μεταξύ του δήμου Θεσσαλονίκης και των επιχειρηματιών της περιοχής. «Πρέπει να βγει μια κανονιστική πράξη που να προβλέπει μια μικτή επιτροπή σε μόνιμη διαβούλευση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στα Λαδάδικα» επεσήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος και υπογράμμισε πως αυτή η επιτροπή θα εξετάζει θέματα που αφορούν στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων, την ένταση της μουσικής και κυρίως τις ανάγκες που υπάρχουν από πλευράς αστυνόμευσης της περιοχής.

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» δεσμεύθηκε πως εφόσον εκλεγεί «θα γίνονται συνεχείς έλεγχοι για να διαπιστωθεί αν τηρούνται οι κανονισμοί και θα υπάρχει ισότητα στη μεταχείριση των επιχειρήσεων από πλευράς του δήμου».