Skip to main content

Νέα μέτρα - Θεσσαλονίκη: Τρέχουν στα κομμωτήρια για να γλυτώσουν τα rapid test

Τρέχουν από σήμερα το πρωί στα κομμωτήρια οι Θεσσαλονικείς για να κλείσουν ραντεβού πριν την εφαρμογή των νέων μέτρων - Τι λένε οι κομμωτές στη Voria

Σπεύδουν από νωρίς σήμερα το πρωί στα κομμωτήρια, Θεσσαλονικείς και Θεσσαλονικιές για να κλείσουν ραντεβού πριν από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου, προκειμένου να αποφύγουν το rapid test, το οποίο θα είναι υποχρεωτικό από τη συγκεκριμένη ημέρα και μετά για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε, χθες, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, κινητοποίησαν κυρίως τις Θεσσαλονικιές, που θέλοντας να γλυτώσουν τo rapid test από το πρωί κλείνουν ραντεβού ή ζητούν να μεταθέσουν ραντεβού που είχαν την επόμενη εβδομάδα σε κάποια ημέρα της τρέχουσας εβδομάδας και πάντα πριν από το Σάββατο.

Και μπορεί τα πιστολάκια να «παίρνουν» φωτιά μέχρι Σάββατο στα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης, ωστόσο αυτό που ανησυχεί τους ιδιοκτήτες τους είναι τι γίνει το επόμενο διάστημα.

«Άδικα για τον κλάδο του» χαρακτηρίζει τα επικείμενα μέτρα μιλώντας στη Voria.gr o πρόεδρος της Ένωσης Καταστηματαρχών Κουρέων και Κομμωτών Θεσσαλονίκης και Περιχώρων, Παύλος Κολοβός υπογραμμίζοντας πως «οι πελάτες παίρνουν τηλέφωνο για να κλείσουν ραντεβού πριν τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Πολύ φοβάμαι πως το επόμενο διάστημα θα χάσουμε τους μισούς πελάτες από το λίγους που μας έχουν απομείνει, ενώ θα ανθίσει ακόμη περισσότερο η πειρατική κομμωτική».

Αν και η παράνομη κομμωτική από σπίτι σε σπίτι, από κοπέλες με βαλιτσάκια ανά χείρας αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα για τον κλάδο των κομμωτών, την περίοδο των δυο lockdowns, φαίνεται να γιγαντώθηκε, ενισχύοντας τον αθέμιτο ανταγωνισμό και δημιουργώντας προβληματισμό για ενδεχόμενη διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως λέει  ο κ. Κολοβός,  κάποιοι πελάτες κομμωτηρίων βολεύτηκαν από την περίοδο των lockdowns, με κομμώτριες που τους επισκέπτονται στα σπίτια τους και δεν επέστρεψαν ποτέ στα κομμωτήρια που τηρούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αυτό που ανησυχεί είναι πως άτομα, συχνά μη πιστοποιημένα, χωρίς κανέναν έλεγχο και μη τηρώντας τα υγειονομικά πρωτόκολλα εξελίσσονται σε υγειονομικές βόμβες εν μέσω πανδημίας. Οι παράνομοι κομμωτές, που δεν κόβουν παραστατικά, εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα και όποια ώρα τους το ζητήσει ο πελάτες είναι συνήθως απόφοιτοι σχολών κομμωτικής που δεν βρίσκουν εργασία, ή  εργαζόμενοι κομμωτηρίων που αναζητούν κάποια μεροκάματα.

Κίνηση στην αγορά

Στο μεταξύ, κινητικότητα, αυξημένη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες ημέρες, λόγω του καλού καιρού αλλά και των νέων περιοριστικών μέτρων καταγράφεται στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με αρκετούς καταναλωτές να σπεύδουν να κάνουν τα ψώνια τους θέλοντας όπως λένε χαρακτηριστικά «να προλάβουν πριν από το Σάββατο που θα χρειάζεται rapid test για να μπεις στα εμπορικά καταστήματα».



Μικρές ουρές υπήρχαν και έξω από τραπεζικά καταστήματα με Θεσσαλονικείς που περίμεναν υπομονετικά προκειμένου να κάνουν τις εργασίες τους.

Σημειώνεται πως από το επόμενο Σάββατο το rapid test θα είναι προαπαιτούμενο για να επισκεφτεί κάποιος ανεμβολίαστος τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια, να καθίσει στους εξωτερικούς χώρους καταστημάτων εστίασης, ενώ από τη Δευτέρα θα απαιτείται και για όσους επισκεφτούν τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες.