Skip to main content

Νέα μέτρα: Με αρνητικό τεστ οι ανεμβολίαστοι από σήμερα σε δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες

Oι ανεμβολίαστοι που θέλουν να εξυπηρετηθούν σε δημόσιες υπηρεσίες και υποκαταστήματα τραπεζών, θα πρέπει να έχουν μαζί τους αρνητικό τεστ κορωνοϊού

Σε νέα δεδομένα θα πρέπει να προσαρμοστούν από σήμερα οι ανεμβολίαστοι πολίτες, καθώς βάσει νέων περιοριστικών μέτρων για την αναχαίτιση της πανδημίας, η είσοδός τους σε δημόσιες υπηρεσίες και σε τράπεζες θα πραγματοποιείται μόνο με την επίδειξη αρνητικού τεστ κορωνοϊού.

Η αρχή έγινε το Σάββατο, όταν και τέθηκαν σε ισχύ τα νέα μέτρα, με τους πολίτες να παίρνουν μία πρώτη «γεύση», με σαρωτικούς ελέγχους σε καφετέριες, εμπορικά καταστήματα, εστίαση, κομμωτήρια, κλπ., ενώ δεν έλειψαν και τα πρόστιμα στους… αμελείς.

Ετσι, από σήμερα οι ανεμβολίαστοι που θέλουν να εξυπηρετηθούν τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες, όσο και στα υποκαταστήματα των τραπεζών, θα πρέπει να έχουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ κορωνοϊού -PCR ή rapid test-

μαζί με το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας, διαφορετικά δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο χώρο.

Θυμίζουμε, ότι για τους εμβολιασμένους πολίτες αρκεί η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού για οποιαδήποτε δραστηριότητα, συνοδευόμενο βεβαίως από το νόμιμο αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας των συναλλασσόμενων.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν

- Όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, σε όποια θέση βρίσκονται, συμπεριλαμβανομένων και των χώρων λατρείας, θα μπορούν να προσέρχονται στη δουλειά τους με την υποχρέωση διενέργειας δύο τεστ (rapid ή μοριακό) εβδομαδιαίως.

- Η πρόσβαση για τους ανεμβολίαστους στις δημόσιες υπηρεσίες, στις τράπεζες, σε όλους τους μεικτούς χώρους διασκέδασης, σε ανοιχτούς χώρους όπου υπάρχει, στα εμπορικά καταστήματα και σε όλες τις δραστηριότητες που δεν θεωρούνται αναγκαίες, όπως είναι τα κομμωτήρια και κάθε άλλη δράση, θα γίνεται υποχρεωτικά με μοριακό (PCR) ή rapid test.

- Αναβαθμίζονται οι ποινές για τα μαγαζιά τα οποία δεν τηρούν τα μέτρα.

Επίσης, με self test θα μπαίνουν τα παιδιά έως 18 ετών στους μεικτούς χώρους, όπως είχε ανακοινώσει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.