Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022
x

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

Νέα μέτρα για την πανδημία είναι στο τραπέζι ενώ αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την Τετάρτη - Τα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά ανεμβολίαστους

Νέα μέτρα για την πανδημία είναι στο τραπέζι σύμφωνα με πληροφορίες από κορυφαία μέλη της επιτροπής των ειδικών και πηγές του Υπουργείου Υγείας, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη και εκτιμάται πως θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την Τετάρτη.

Μια σκέψη των ειδικών αποτελεί η εφαρμογή ενός μοντέλου παρόμοιου με αυτού που έχει εφαρμοστεί super market και στην ψυχαγωγία/εστίαση με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή κανόνων αποστάσεων.

Παράλληλα συζητείται και η επαναφορά της τηλεργασίας με το ενδεχόμενο αυτό εντούτοις να φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως συναντά κάποιες αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.

Επιπρόσθετα συζητείται το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, μέτρο το οποίο σημειώνεται πως έχει τις περισσότερες πιθανότητες να εφαρμοστεί.

Τέλος, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.

Σημειώνεται πως όποια άλλα περιοριστικά μέτρα παρθούν, αν παρθούν, θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ