Δευτέρα 17 Μαΐου 2021
x

ΝΕΑ ΜΗΝΥΣΗ ΚΑΤΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ-ΗΘΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΒΙΑΣΜΟ 14ΧΡΟΝΟΥ

Είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία και αφορά το ίδιο μηνυόμενο πρόσωπο - Μηνυτήρια αναφορά Μενδώνη για διερεύνηση της υπόθεσης

Νέα μήνυση για το αδίκημα του βιασμού κατά γνωστού σκηνοθέτη-ηθοποιού κατατέθηκε σήμερα στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με το αδίκημα να έχει τελεστεί ,σύμφωνα με τον μηνυτή, το 2010 και ως εκ τούτου να μην έχει παραγραφεί.

Συγκεκριμένα, ο μηνυτής, ο οποίος σήμερα είναι 25 ετών και δεν έχει σχέση με τον καλλιτεχνικό χώρο, περιγράφει ότι έπεσε θύμα βιασμού σε ηλικία 14 ετών το 2010, όταν ήταν μαθητής της Β' Γυμνασίου από τον γνωστό καλλιτέχνη.

Είναι η δεύτερη μήνυση που κατατίθεται στην Εισαγγελία για βιασμό και αφορά το ίδιο μηνυόμενο πρόσωπο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το iefimerida.gr, ο μηνυόμενος φέρεται να προσέγγισε τον 14χρονο σε πλατεία στο κέντρο της Αθήνας, με την υπόσχεση ότι θα τον βοηθήσει να αναδειχθεί στον καλλιτεχνικό χώρο, προβάλλοντάς του τον κύκλο των γνωριμιών του.

Ο καταγγέλλων φέρεται να υποστηρίζει ακόμα ότι πήγαιναν μαζί σε συναυλίες και ότι ο σκηνοθέτης τον βίασε στο σπίτι του στην περιοχή του Μεταξουργείου. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο μηνυτής, ο οποίος ζει πλέον στο εξωτερικό, αναφέρεται και για άλλα παιδιά που ο σκηνοθέτης δεχόταν στο σπίτι του.

Ο δικηγόρος του μηνυτή, Γιάννης Βλάχος, μετά την κατάθεση της μήνυσης, δήλωσε πως κατατέθηκε σήμερα ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών μήνυση για βιασμό σε βάρος ανηλίκου με το έγκλημα να φέρεται να τελέστηκε το 2010 όταν το θύμα ήταν ηλικίας 14 ετών, μαθητής Β´ τάξης Γυμνασίου. Ο ίδιος τονίζει χαρακτηριστικά πως «το έγκλημα τιμωρείται ως κακούργημα και δεν έχει παραγραφεί. Ως δράστης πασίγνωστος σκηνοθέτης-ηθοποιός, το όνομα του οποίου απασχολεί τελευταίως εντόνως τη δημοσιότητα».

Ο κ. Βλάχος ζητά να παρέμβει άμεσα η Εισαγγελία και να κινήσει τις διαδικασίες δικαστικής διερεύνησης της μήνυσης, διότι από τα πραγματικά περιστατικά και από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης προκύπτει ιδιαίτερα υψηλός βαθμός επικινδυνότητας του φερομένου ως δράστη στο κοινωνικό σύνολο.

Στο μεταξύ, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη κατάθεσε το πρωί της Παρασκευής μηνυτήρια αναφορά – υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθεί η υπόθεση σε βάθος από τη δικαιοσύνη. Η αναφορά της διαβιβάζεται αρμοδίως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ