Skip to main content

Νέα όψη στο 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης από Σέρβους εθελοντές (φωτογραφίες)

Οι εθελοντές από το Νόβι Σαντ έσβησαν τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στον τοίχο και στη θέση τους πλέον υπάρχουν πολύχρωμα τρισδιάστατα γκράφιτι.

Νέα όψη έχει από εχθές το 3ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, με εθελοντές από το Νόβι Σαντ της Σερβίας να πιάνουν βούρτσες και χρώματα και να μεταμορφώνουν τον εξωτερικό τοίχο του σχολείου επί της Ολυμπιάδος.

Οι εθελοντές έσβησαν τα συνθήματα που ήταν γραμμένα στον τοίχο και στη θέση τους πλέον υπάρχουν πολύχρωμα τρισδιάστατα γκράφιτι αφιερωμένα στη μαθητική κοινότητα που στόχο έχουν να συνδέσουν τις δύο πόλεις.

Υπενθυμίζεται πως το Νόβι Σαντ είναι Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας για το 2019 και προσφέρει ως δώρο σε μια σειρά από πόλεις της Ευρώπης, μεταξύ των οποίων και η Θεσσαλονίκη, τη δημιουργία ενός γκράφιτι σε δημόσιο χώρο.

Η Κοινωφελής Επιχείρηση του δήμου Θεσσαλονίκης που είχε την ευθύνη υλοποίησης της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας του 2014 σε συνεργασία με το 3ο Λύκειο πρότεινε μέρος του εξωτερικού τοίχου του σχολείου για την εγκατάσταση του γκράφιτι.

Δείτε τις εικόνες του φωτορεπόρτερ Γιάννη Παπανίκου κατά τη διάρκεια της δράσης: