Skip to main content

Νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Ανάσα στους δανειολήπτες η παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου της αναστολής των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 200.000 ευρώ.
Νέα παράταση έως τις 30 Ιουνίου 2010 στην αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι 200.000 ευρώ σπεύδει να δώσει η κυβέρνηση με νομοθετική ρύθμιση, η οποία θα ψηφιστεί την προσεχή Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής.

Στόχος είναι να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την εκπνοή στο τέλος του 2009 ανάλογης ρύθμισης την οποία θέσπισε προεκλογικώς η κυβέρνηση της ΝΔ, με πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, η οποία υπεγράφη στις 16 Σεπτεμβρίου.

Η κυβέρνηση προχωρά στην κατεπείγουσα νομοθέτηση, προκειμένου να αποτρέψει κινήσεις για τη διενέργεια πλειστηριασμών πριν από την ψήφισηνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, το οποίο θα δίνει στουςδανειολήπτες τη δυνατότητα συμβιβασμού με τις τράπεζες με αποπληρωμήμέρους των οφειλών τους.

Έτσι, τα προγραμματισμένα από τις τράπεζες προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων για την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να ανασταλούν, καθώς την ίδια μέρα θα δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν την προηγούμενη ημέρα από τη Βουλή.