Skip to main content

Νέα «παρτίδα» ηρωίνης στη Σάμο

Μετά την απόπειρα του 19χρονου Εσθονού να εισάγει 1,8 κιλά ηρωίνη στη χώρα μας, ακολούθησε η 26χρονη Λιθουανή με 5 κιλά ηρωίνης.
Στη διάρκεια τυπικού ελέγχου των επιβατών, που έφθασαν το πρωί από το Κουσάντασι της Τουρκίας, από τους άνδρες του Τελωνείου Σάμου εντοπίστηκε μια νεαρή Λιθουανή που αποπειράθηκε να εισάγει πέντε κιλά ηρωίνης στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελωνειακών, αν δεν κατάφερναν να εμποδίσουν τον 19χρονο Εσθονό -ο οποίος εντοπίσθηκε τη νύχτα με 1,8 κιλά ηρωίνης από τις τελωνειακές αρχές της Σάμου, να «περάσει», θα γινόταν και δεύτερη «παρτίδα» με μεγαλύτερη ποσότητα. Αλλά επειδή οι διακινητές δεν κατάφεραν να επικοινωνήσουν μαζί του, αποφάσισαν να τη στείλουν με την 26χρονη Λιθουανή Αριάνα Bartkewiciute.

Υποψιασμένοι οι τελωνειακοί, μόλις η νεαρή έφθασε στο λιμάνι της Σάμου, οι ξεκίνησαν την έρευνα διαπίστωσαν ότι η βαλίτσα της είχε διπλό πάτο και διάφορα κομμάτια από ύφασμα ποτισμένα με μπαχαρικά. Λόγω και της αυξημένης επαγρύπνησης για την ενδεχόμενη άφιξη νέας «παρτίδας» ναρκωτικού, εντόπισαν την ηρωίνη που κουβαλούσε η γυναίκα.

Η 26χρονη οδηγήθηκε στο Τελωνείο Σάμου, όπου κρατείται για ανάκριση και στη συνέχεια θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Σάμου για να της αποδοθούν κατηγορίες.
Η επικεφαλής του τελωνείου Σάμου, Φρόσω Βογιατζή, δήλωσε ότι είναι αξιοπερίεργο πώς κατάφεραν οι αλλοδαποί να περάσουν τις ποσότητες της ηρωίνης από το τελωνείο στο Κουσάντασι, όπου είναι γνωστό ότι υπάρχουν μηχανήματα μεγάλης ευκρίνειας.
Σημειώνεται ότι η νεαρή Λιθουανή είχε εισιτήριο για την Πάτμο, το οποίο άλλαξε, προκειμένου να περάσει από το τελωνείο της Σάμου. Πάντως, τόσο ο 19χρονος όσο και η σημερινή Λιθουανή επιμένουν ότι δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.