Skip to main content

Νέα χιονόπτωση στην παγωμένη Θεσσαλονίκη - Πού το έστρωσε (vid)

Ήδη, λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών και του παγωμένου εδάφους, έχει αρχίσει να το στρώνει ακόμη και σε δρόμους στο κέντρο της πόλης

Εκ νέου χιονοπτώσεις σημειώνονται από τις 8 σήμερα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, η οποία ξύπνησε για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα σε συνθήκες ολικού παγετού.

Λόγω των αρνητικών θερμοκρασιών και του παγωμένου εδάφους, έχει αρχίσει να το στρώνει ακόμη και σε δρόμους στην ανατολική Θεσσαλονίκη και στο κέντρο, ενώ το ίδιο αναμένεται να συμβεί σταδιακά και στα δυτικά της πόλης, όπου μάλιστα τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι αργά το μεσημέρι. Ήδη, στην Καλαμαριά, τη Μηχανιώνα, την Τούμπα, τη Χαριλάου, τις Συκιές, την Άνω Πόλη, υπάρχει χιονόστρωση, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στις μετακινήσεις, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στα προάστια, όπως στο Ρετζίκι, το Ασβεστοχώρι, τα Μετέωρα τον Χορτιάτη, το Πανόραμα και την Πυλαία.

Η θερμοκρασία στα προάστια της Θεσσαλονίκης έχει κατρακυλήσει στους -3 βαθμούς Κελσίου, ενώ στο κέντρο βρίσκεται στο -0,5.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, οι χιονοπτώσεις, παροδικά έντονες, θα συνεχιστούν μέχρι νωρίς το μεσημέρι. Μετά, λόγω της ανόδου της θερμοκρασίας από το ρεύμα νοτιάδων που φέρνει η κακοκαιρία «Υπατία», θα «το γυρίσει» σε χιονόνερο ή ακόμη και βροχή. Ωστόσο, εξαιτίας του εγκλωβισμένου ψύχους στα ορεινά, ημιορεινά και τα προάστια με υψόμετρο της Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως οι χιονοπτώσεις να συνεχιστούν μέχρι και τις απογευματινές ώρες.

Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται απο τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία μέχρι το βράδυ θα φτάσει τους 4°C.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες: