Skip to main content

Νέα πυρά από Παπαγγελόπουλο προς Δικαστές: Είπα ό,τι συζητά ο λαός

Αυτά που είπα στη Βουλή είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Απάντηση προς την ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος έδωσε, από διημερίδα για την καταπολέμηση της διαφθοράς στην οποία παρευρέθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

«Αυτά που είπα στη Βουλή και προκάλεσαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων είναι απλώς μετριοπαθής επανάληψη όσων συζητά δημόσια ο ελληνικός λαός και όσων συζητούν κατ' ιδίαν όταν βρίσκονται μόνοι τους και μεταξύ τους οι Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς», είπε ο κ. Παπαγγελόπουλος.

Ακόμη, σημείωσε ότι «πρόβλημα δεν αποτελεί ποτέ η αποκάλυψη της αλήθειας», αλλά «αντίθετα, μεγάλα προβλήματα δημιουργεί η συγκάλυψη της αλήθειας και τα κάθε είδους κουκουλώματα».

«Υπενθυμίζω ότι η Ένωση Εισαγγελέων όπως άλλωστε και όλες οι δικαστικές Ενώσεις είναι σωματεία με επιστημονική αποστολή. Παρόλα αυτά το τελευταίο διάστημα δείχνουν μια έντονα αντικυβερνητική διάθεση και εξίσου έντονη συντεχνιακή νοοτροπία.  Aυτοί που υπέγραψαν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων προβληματίζονται γιατί άραγε η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το θεσμό της Δικαιοσύνης έχει κατρακυλήσει στις τελευταίες θέσεις στους αντίστοιχους δείκτες καταγραφής τα τελευταία 15 χρόνια», σημείωσε.

«Γνωρίζουν ότι η δικαιοσύνη έχει κατρακυλήσει στην 9η θέση από πλευράς αξιοπιστίας και 20 μονάδες προς τα κάτω ως προς τα ποσοστά των Ελλήνων που την εμπιστεύονται;», διερωτήθηκε.

«Αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα για τη Δημοκρατία; Ποια είναι η επιστημονική άποψη αυτών που υπογράφουν την ανακοίνωση της Ενώσεως Εισαγγελέων;», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Παπαγγελόπουλος από το βήμα της βουλής είχε κατηγορήσει τους δικαστικούς πως κάλυπταν τις μίζες στα εξοπλιστικά προγράμματα. Με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος είχε χαρακτηρίσει τις επιθέσεις αυτές αδικαιολόγητες και ατεκμηρίωτες, που πλήττουν τη δημοκρατία.