Skip to main content

Νέα πυρκαγιά στα Διαβατά-Προσπάθεια κατάσβεσης από πρόσφυγες (vid)

Οι πρόσφυγες θορυβημένοι ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και χώμα προκειμένου να τη σβήσουν, ενώ άλλοι επιχείρησαν με κουβέρτες και ρούχα.

Φωτιά μικρής έκτασης ξέσπασε το απόγευμα δίπλα από τις σκηνές που έχουν στήσει πρόσφυγες έξω από το κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ένα άτομο άναψε τη φωτιά σε χωράφι όπου βρίσκεται μια άτυπη χωματερή, με αποτέλεσμα μαύροι καπνοί να σκεπάσουν όλο το σημείο.

Οι πρόσφυγες θορυβημένοι ξεκίνησαν να πετούν πέτρες και χώμα προκειμένου να τη σβήσουν, ενώ άλλοι επιχείρησαν με κουβέρτες και ρούχα. Έπειτα από πολλές προσπάθειες κατάφεραν να μειώσουν την ένταση της πυρκαγιάς και εν τέλει να τη σβήσουν.

Στο σημείο κλήθηκε η Πυροσβεστική, ωστόσο δεν ήρθε αφού η φωτιά είχε κατασβεσθεί.

Έπειτα από μία περίπου ώρα, η φωτιά αναζωπυρώθηκε με τους πρόσφυγες να επιχειρούν νέα κατάσβεση. Έπειτα από συνεννόηση με τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Φώτη Δομζαρίδη, που βρισκόταν στο σημείο, δύο οχήματα με έξι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μπήκαν στον άτυπο καταυλισμό, συνοδεία μίας διμοιρίας των ΜΑΤ και έσβησαν την πυρκαγιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως την ώρα που η διμοιρία και τα πυροσβεστικά οχήματα εισέρχονταν στον χώρο, οι πρόσφυγες δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα και απώθησαν τους υπόλοιπους πρόσφυγες προκειμένου να μην υπάρξει κάποιο επεισόδιο.