Skip to main content

Νέα προειδοποίηση από τον Ντόναλντ Τραμπ προς το Ιράν

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πάντως πρόθυμος να αρχίσει συνομιλίες με τους Ιρανούς ηγέτες «όταν είναι έτοιμοι» για αυτές.

To Ιράν θα αντιμετωπιστεί με «μεγάλη δύναμη» εάν αποπειραθεί να κάνει οτιδήποτε εναντίον των συμφερόντων των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, διεμήνυσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «πολύ εχθρική» τη στάση της Τεχεράνης έναντι της Ουάσιγκτον.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους καθώς αναχωρούσε από τον Λευκό Οίκο για μια εκδήλωση στην Πενσιλβάνια, ο Τραμπ δήλωσε πάντως πρόθυμος να αρχίσει συνομιλίες με τους Ιρανούς ηγέτες «όταν είναι έτοιμοι» για αυτές.

Την Κυριακή ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προειδοποιήσει πως «αν το Ιράν θέλει πόλεμο, αυτό θα είναι επισήμως το τέλος του» ηλεκτρίζοντας ακόμη περισσότερο την ήδη φορτισμένη ατμόσφαιρα στη Μέση Ανατολή.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί δήλωσε πως «Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατάλληλη για συνομιλίες και η επιλογή μας είναι η αντίσταση και μόνο», όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αργά το βράδυ της Δευτέρας.