Skip to main content

Νέα προειδοποίηση για σήμερα για έντονα καιρικά φαινόμενα

Για την Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και - κυρίως το απόγευμα - σποραδικές καταιγίδες

Κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα βροχόπτωσης, καταιγίδων και χαλαζόπτωσης αναμένονται για σήμερα στη χώρα, σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, με ένταση στα πελάγη τοπικά ως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα καταγράψει μικρή άνοδο, κυρίως στα νότια.

Για την Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και - κυρίως τις απογευματινές ώρες - σποραδικές καταιγίδες.

Τα φαινόμενα, από το απόγευμα, στη δυτική και πιθανώς από το βράδυ στην κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένοι όμβροι, κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις, με ένταση 3 με 4 μποφόρ, βαθμιαία θα γίνουν  νότιοι-νοτιοδυτικοί, με ένταση 5 με 6 μποφόρ, ιδίως στην Μακεδονία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 ως 28 βαθμούς Κελσίου (σημ: στην δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη).

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Το βράδυ τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι, μεταβλητοί με ένταση 3-4 μποφόρ, από το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε νοτιάδες με ένταση 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 ως 27 βαθμούς Κελσίου.

Για την Αττική προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί-νοτιοδυτικοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 ως 29 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα παραθαλάσσια, η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη).