Skip to main content

Νέα πρόκληση Ακάρ: Υπάρχουν αμφισβητούμενα νησιά στο Αιγαίο

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε σε συνέντευξή του στο BBC πως υπάρχουν νησιά των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία - Επίθεση και στη Γαλλία.

Βέλη κατά της Ελλάδας και της Γαλλίας εξαπέλυσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ, σε συνέντευξή του στο BBC, λέγοντας μάλιστα πως υπάρχουν νησιά των οποίων δεν έχει καθοριστεί η κυριαρχία.

Κληθείς να σχολιάσει την αντιπαράθεση με την Αθήνα ο Τούρκος υπουργός είπε χαρακτηριστικά: «Υπάρχουν νησιά, βραχονησίδες και νησίδες των οποίων η κυριαρχία δεν έχει καθοριστεί. Σε αυτό το θέμα χρειάζεται προσοχή».

Σχολίασε δε πως σε ορισμένα από αυτά «οι γείτονες μας οι Έλληνες, σε ανώτερο επίπεδο πραγματοποιούν επισκέψεις με υπερβολικές τελετές».

Όσον αφορά το περιστατικό με το γαλλικό πολεμικό πλοίο στα ανοιχτά της Λιβύης, ο Ακάρ αρνήθηκε ότι υπήρξε παρενόχληση από τα τουρκικό ναυτικό. Μάλιστα επέριψε την ευθύνη για το επεισόδιο στην γαλλική πλευρά.

«Δεν παρενοχλήσαμε το γαλλικό πλοίο. Το γαλλικό σκάφος, πλέοντας με ταχύτητα 20 κόμβων, πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς ανάμεσα στα τρία συνοδευτικά πλοία μας» τόνισε, ενώ πρόσθεσε πως δόθηκαν όλες οι πληροφορίες στο ΝΑΤΟ.