Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2021
x

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΑΓΚΥΡΑ: «ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΟ ORUC REIS»

Το τουρκικό ΥΠΕΞ τονίζει ότι το πλοίο Oruç Reis διεξάγει ερευνητικές δραστηριότητες στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας

Καμία διάθεση εκτόνωσης της προκλητικής της στάσης δεν δείχνει η Τουρκία, με το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας να τονίζει σε νέα ανακοίνωση του ότι το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis βρίσκεται εντός τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

«Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε σήμερα (25 Οκτωβρίου) μια αβάσιμη δήλωση που ισχυρίζεται ότι οι σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες που διεξάγει χώρα μας σε υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο πραγματοποιήθηκαν στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και χαρακτήρισαν αυτές τις δραστηριότητες ως “παράνομες”», αναφέρει στην ανακοίνωση του.

Και συνεχίζει μεταξύ άλλων: «Η περιοχή όπου το πλοίο Oruç Reis διεξάγει σεισμικές ερευνητικές δραστηριότητες βρίσκεται εξ ολοκλήρου στην ηπειρωτική υφαλοκρηπίδα της χώρας μας, η οποία καθορίζεται βάσει του διεθνούς δικαίου και είναι εγγεγραμμένη στα Ηνωμένα Έθνη.

Η τρέχουσα περιοχή μελέτης όπου ο Oruç Reis θα πραγματοποιήσει σεισμική έρευνα μεταξύ 25 Οκτωβρίου – 4 Νοεμβρίου 2020 απέχει 440 χιλιόμετρα από την ηπειρωτική Ελλάδα και 130 χιλιόμετρα από τη χώρα μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ