Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020
x

ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ

Ο πολιτικός διευθυντής του τουρκικού ΥΠΕΞ ανήρτησε χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και προέβη σε ένα προκλητικό σχόλιο.

Συνεχίζει τις προκλήσεις η Τουρκία, την ώρα που βρίσκονται σε σε εξέλιξη πολιτικές διαβουλεύσεις στην Άγκυρα μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας.

Συγκεκριμένα ο πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Τσαγατάι Ερτσιγές, ανήρτησε χάρτη που απεικονίζει το Καστελόριζο και την αντικείμενη τουρκική ακτή και προέβη σε ένα προκλητικό σχόλιο μέσω Twitter.

«Το να πιστεύεις ότι ένα μικρό νησί 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που βρίσκεται δύο χιλιόμετρα μακριά από την Τουρκία και 570 χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσια ζώνη 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι γελοίο», γράφει χαρακτηριστικά.
 
Ο Τούρκος αξιωματούχος μάλιστα σε δεύτερη ανάρτησή του απαντώντας σε άλλο χρήστη του Twitter, υποστηρίζει ότι δεν είναι δική του άποψη, αλλά πρόκειται για μια κοινή ορολογία που έχει βάση στο διεθνές δίκαιο.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ