Skip to main content

Ουράνιο Τόξο για Πρέσπες: Είμαστε μακεδονική μειονότητα στη Β. Ελλάδα

Βοηθάμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα εθνικά της κόμπλεξ μεταξύ αυτών το Μακεδονικό, αναφέρει ο επικεφαλής του Ουράνιο Τόξου Παύλος Βοσκόπουλος.

Δεν πρόλαβε να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών και τα μέλη του «Ουράνιου Τόξου» άρχισαν τις προκλήσεις, επαναφέροντας τις φαντασιώσεις περί «εθνικής μακεδονικής μειονότητας στη Βόρεια Ελλάδα».

Με μία ειρωνική ανάρτησή του στο facebook, με την οποία μάς εύχεται στην... υγειά μας, ο επικεφαλής του σλαβόφωνου κόμματος με έδρα τη Φλώρινα Παύλος Βοσκόπουλος αναφέρει ότι «τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κόμμα ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» είναι έτοιμα να βοηθήσουν την Ελλάδα στην «"ιδεολογική της μεταρρύθμιση σχετικά με τη σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα"».

Όπως σημειώνει - στο ίδιο σκωπτικό πνεύμα, ο κ. Βοσκόπουλος, η βοήθεια αυτή μπορεί να παρασχεθεί και στους «Βορειοελλαδίτες συμπολίτες που θέλουν να επιθυμούν να δηλώνουν Έλληνες και Μακεδόνες με ελληνική εθνική συνείδηση… Αυτοί Έλληνες-Μακεδόνες αν το επιθυμούν, (στο εξωτερικό είναι απλά Έλληνες), εμείς Μακεδόνες-Μακεδόνες ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα…».

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Βοσκόπουλου έχει ως εξής:

“Και μετά την επικύρωση της Συμφωνίας στην Ελληνική Βουλή και το ανάλογο Νατοϊκό Πρωτόκολλο ώστε η γειτονική χώρα θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ σύντομα…» σφραγίδα» σταθεροποίησης της χώρας στη περιοχή… Εμείς τα μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα και ειδικά στο κόμμα ΕΕΣ-ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ, είμαστε ανοιχτοί και με καλή διάθεση να βοηθήσουμε τη χώρα μας την Ελλάδα να κάνει την ιδεολογική της μεταρρύθμιση σχετικά με τη σύγχρονη Ελληνική εθνική ταυτότητα. Ακόμη και τους Βορειοελλαδίτες συμπολίτες που θέλουν να επιθυμούν να δηλώνουν Έλληνες και Μακεδόνες με ελληνική εθνική συνείδηση, είμαστε ικανοί και αυτούς να τους βοηθήσουμε να προβληματιστούν για το εθνικό τους (μας) αφήγημα-Ευαγγέλιο που χρόνια ακούνε…Αυτοί Έλληνες-Μακεδόνες αν το επιθυμούν, (στο εξωτερικό είναι απλά Έλληνες), εμείς Μακεδόνες-Μακεδόνες ως μέλη της εθνικής Μακεδονικής μειονότητας στη βόρεια Ελλάδα. Όλοι βέβαια Έλληνες πολίτες. Όπως λέμε Καρέτα-Καρέτα, επίσης ως τελευταίοι των Μοϊκανών και «Τοξότες» ταυτόχρονα, ενεργά βοηθάμε την Ελλάδα να απαλλαγεί από τα εθνικά της κόμπλεξ μεταξύ αυτών το Μακεδονικό. Со здравје…Με τις υγείας σας”.