Skip to main content

Νέα Προποντίδα: Αντιδράσεις για την απόσταση των εμβολιαστικών κέντρων

Μεγάλη χιλιομετρική απόσταση θα αναγκαστούν να διανύσουν οι δημότες της Νέας Προποντίδας προκειμένου να εμβολιαστούν ενάντια στον κορωνοϊό.

Με έγγραφό του στον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς ζητάει οι εμβολιασμοί για covid 19 των δημοτών ηλικίας 60-64 να πραγματοποιούνται σε υγειονομικές μονάδες εντός του Δήμου ή πλησίον αυτού.

Στο έγγραφό του, που κοινοποιεί στους βουλευτές του νομού Χαλκιδικής Γιώργο Βαγιωνά, Κυριακή Μάλαμα και Απόστολο Πάνα και εκφράζει τις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες των κατοίκων του Δήμου, καθώς καλούνται να μεταβούν για να εμβολιαστούν στο Κ.Υ Παλαιοχωρίου ή Αγίου Νικολάου.
    
«Μπορεί τα συγκεκριμένα Κέντρα Υγείας, που λειτουργούν ως εμβολιαστικά κέντρα να ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής, ωστόσο υπάρχουν κάποιες σημαντικές αντικειμενικές δυσκολίες και ιδιαιτερότητες, που πρέπει να ληφθούν υπόψη:

1. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Αγίου Νικολάου είναι περίπου 80 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 50 χλμ.

2. Η μέγιστη απόσταση από τα όρια του Δήμου μας έως το ΚΥ Παλαιοχωρίου είναι περίπου 100 χιλιόμετρα και η ελάχιστη 70 χλμ.

3. Το οδικό δίκτυο δεν είναι καλό με πολλές στροφές (ορεινό δίκτυο) και για να διανυθούν οι παραπάνω αποστάσεις απαιτείται πάνω από μία ώρα.

4. Δεν υπάρχει σύνδεση με συγκοινωνία και ο μόνος τρόπος μετάβασης είναι με ιδιωτικό ΙΧ, που δεν το διαθέτουν όλοι.

5. Κάποιοι εξ’ αυτών έχουν προβλήματα υγείας και η μετακίνησή τους σε τόσο μεγάλες αποστάσεις είναι απαγορευτική.
    
Σας καλώ να εξετάσετε με προσοχή το θέμα και να ορίσετε ως εμβολιαστικά κέντρα υγειονομικές μονάδες εντός των ορίων του Δήμου μας ή πλησίον αυτού, ώστε να ενθαρρύνουμε και να διευκολύνουμε τον εμβολιασμό των συμπολιτών μας» αναφέρει μεταξύ άλλων στο έγγραφό του ο κ. Καρράς.