Skip to main content

Νέα Προποντίδα: Διαγωνισμός καλύτερου μπαλκονιού - Προϋποθέσεις και βραβεία

Ο δήμος Νέας Προποντίδας θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό καλύτερου μπαλκονιού ή παρτεριού – BestBeeBalcony.

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας στο πλαίσιο του προγράμματός του BeePathNet, θα πραγματοποιήσει για δεύτερη χρονιά διαγωνισμό καλύτερου μπαλκονιού ή παρτεριούBestBeeBalcony.

Ο διαγωνισμός ΒΒΒ απευθύνεται σε ιδιώτες (ατομική συμμετοχή) αλλά και ομάδες, συλλόγους, σχολεία ή επιχειρήσεις κτλ (ομαδική συμμετοχή), οι οποίοι θέλουν να διαγωνιστούν στη διαμόρφωση και αξιοποίηση ενός χώρου, ενισχύοντας τους επικονιαστές και το περιβάλλον με τη φύτευση διαφόρων  φυτών εκ  των οποίων τουλάχιστον το ένα τρίτο να είναι  μελισσοκομικά φυτά. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι ο χώρος τους να  βρίσκεται στα όρια του Δήμου Νέας Προποντίδας.

Θα δοθούν 3 βραβεία για τις ατομικές συμμετοχές και 3 βραβεία χωριστά για τις ομαδικές συμμετοχές.

Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι κοινές για όλους και είναι οι παρακάτω:

Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετέχει πρέπει να το δηλώσει αυστηρά με email στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση: diagonismosbbb@gmail.com συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα με τα εξής στοιχεία

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

ΑΡ. ΤΗΛ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

ΙΔΙΩΤΗΣ/ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΤΕΡΙΟΥ

 

 

 

ΣΧΟΛΕΙΟ/ΟΜΑΔΑ

(παρτέρι,μπαλκόνι

 

 

 

 

ή κήπος )

 

 

 

 

 

 



Κάθε δήλωση θα καταγράφεται και ο ενδιαφερόμενος θα ενημερώνεται άμεσα.

Δηλώσεις συμμετοχής από 1η Απριλίου έως και 15 Ιουνίου.

Η δήλωση συμμετοχής θα πρέπει να συνοδεύεται και από 3 φωτογραφίες του χώρου, πριν την φύτευση των νέων φυτών, οι οποίες θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, στο ίδιο email.

Εάν ο χώρος δεν είναι ενιαίος, διαλέξτε ένα μόνο συγκεκριμένο κομμάτι που θα πάρει μέρος στον διαγωνισμό.

Δεν επιτρέπεται σε κάποιον ιδιώτη να συμμετέχει και ως μέλος ομάδας.

Δεν επιτρέπεται σε κάποια επιχείρηση που είναι χορηγός, να συμμετέχει  στον διαγωνισμό.

Δεν επιτρέπεται στα φυτώρια να πάρουν μέρος στο διαγωνισμό.

Δεν επιτρέπεται στα μέλη της ομάδας δράσης του BeePathNet να πάρουν μέρος στον Διαγωνισμό

Ο χώρος με τον οποίο θα συμμετέχει κάποια επιχείρηση στο διαγωνισμό, θα είναι εκείνος στον οποίο βρίσκεται η επιχείρηση κι όχι άλλος, σε διαφορετικό σημείο.

Η κάλυψη του χώρου με μελισσοκομικά φυτά θα πρέπει να είναι ίση ή μεγαλύτερη του 30% του συνολικού χώρου.

Στην ιστοσελίδα του BeePathNet Νέας Προποντίδας http://bit.ly/2Qn9UQ1 υπάρχει αναρτημένη λίστα με μελισσοκομικά φυτά. Tα φυτώρια της περιοχής θα ενημερωθούν για να κάνουν ενδεχόμενες προσφορές.

Πληροφορίες μπορείτε επίσης να βρείτε στη σελίδα στο Facebook https://www.facebook.com/melissodiadromes/

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Δήμου, στην ιστοσελίδα του BeePathNet, καθώς και στις αντίστοιχες σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook, μέχρι 15 Ιουλίου 2021.  

Μέσα στο διάστημα αυτό, και  το αργότερο έως 30 Ιουνίου 2021, όταν ο χώρος σας θα είναι έτοιμος, στέλνετε ένα δεύτερο e - mail με 3 νέες φωτογραφίες για να μας ενημερώσετε και εφόσον είναι εφικτό, θα  σας επισκεφτούν μέλη της επιτροπής του διαγωνισμού.

Η βαθμολογία θα βασιστεί σε 3 κριτήρια με την ίδια βαρύτητα.

α) Το ποσοστό κάλυψης σε μελισσοκομικά φυτά σε σχέση με τα υπόλοιπα (30- 100%). Αν τα φυτά δεν είναι μελισσοκομικά στο 30% τουλάχιστον, η συμμετοχή ακυρώνεται (βαθμολογία 3 -10)

β)Ο αριθμός διαφορετικών μελισσοκομικών φυτών (βαθμολογία από 5- 20);

γ) Η αισθητική και δημιουργικότητα (βαθμολογία από 1 - 5).

Ανώτερη συνολική βαθμολογία ανά κριτή ορίζονται οι 35 μονάδες.

Η Επιτροπή κρίσης αποτελείται από 5 άτομα, έτσι ώστε κάθε αίτηση να εξεταστεί τουλάχιστον από 2 άτομα που θα επισκεφτούν τον χώρο και τους υπόλοιπους από τις φωτογραφίες και θα βγει ο μέσος όρος της βαθμολογίας.

Τα ονόματα των νικητών και οι φωτογραφίες των χώρων, θα αναρτηθούν στις σελίδες του διαγωνισμού, τηρώντας όλους τους κανόνες περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Σε περίπτωση παράτασης ή αλλαγής των ημερομηνιών του διαγωνισμού, θα ενημερωθούν όλοι οι συμμετέχοντες.