Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021
x

ΝΕΑ ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ: ΕΠΕΣΑΝ ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Πρόκειται για κτήρια που έχουν κατασκευαστεί πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης και δεν φέρουν μόνωση στις κατακόρυφες και οριζόντιες επιφάνειες.

Υπεγράφησαν από τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας, Εμμανουήλ Καρρά και τον Χατζηγεωργιάδη Ευάγγελο, νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΑΦΟΙ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΑΔΗ Ο.Ε» οι συμβάσεις εκτέλεσης έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου Νέας Καλλικράτειας και του 1ου Γυμνασίου και ΓΕΛ Νέων Μουδανιών.

Ο προϋπολογισμός μελέτης είναι 650.000 ευρώ και 1.000.000 ευρώ αντίστοιχα.

Τα έργα είναι ενταγμένα στο «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Κεντρικής Μακεδονίας 2014-2020» - το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)- και προβλέπουν: τοποθέτηση συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων, θερμομόνωση πλάκας οροφής κάτω από μη θερμαινόμενη ξύλινη στέγη, θερμομόνωση δώματος και τοποθέτηση νέου συστήματος θέρμανσης - ψύξης.

Πρόκειται για κτήρια που έχουν κατασκευαστεί πριν τον κανονισμό θερμομόνωσης και δεν φέρουν μόνωση τόσο στις κατακόρυφες όσο και στις οριζόντιες επιφάνειές τους (εξωτερικές τοιχοποιίες, στέγη, δάπεδο σε επαφή με το φυσικό έδαφος, δάπεδο πάνω από μη θερμαινόμενους χώρους, τοιχοποιίες προς μη θερμαινόμενους χώρους).

«Η βελτίωση των σχολικών κτηρίων είναι προτεραιότητά μας. Πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν αισθητικά αλλά κυρίως λειτουργικά τα συγκεκριμένα διδακτήρια. Είμαστε χαρούμενοι που τα έργα ξεκινάνε. Σύντομα θα υπογράψουμε, επίσης, τη σύμβαση για το Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Σημάντρων» δήλωσε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ