Skip to main content

Νέα Προποντίδα: Πληγή οι αυτοσχέδιες χωματερές με ογκώδη απορρίμματα

Ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος είναι τέτοιος, που η περισυλλογή των ογκωδών απορριμμάτων φαντάζει αδύνατη.

Την άναρχη τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων και δημιουργία νέων σκουπιδότοπων μέσα στη θερινή περίοδο διαπιστώνει η διοίκηση του δήμου Νέας Προποντίδας.

Το πρόβλημα μάλιστα είχε δημοσιοποιήσει προ ημερών με ανάρτησή του στο facebook ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας Μανώλης Καρράς με τις λεκάνες τουαλέτας που απρρίφθηκαν στην Ποτίδαια κατά την ανακαίνιση ξενοδοχείου.

«Πέρα από την αισθητική υποβάθμιση, το φαινόμενο συνιστά κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας. Ο Δήμος φροντίζει για τη συλλογή των αστικών απορριμμάτων αδυνατεί όμως να κάνει το ίδιο με τα ογκώδη αντικείμενα, που τόσο ο ρυθμός απόρριψης όσο και ο καθημερινός όγκος είναι τέτοιος, που στην κυριολεξία τη μία ημέρα φορτηγά του δήμου καθαρίζουν και την επόμενη μέρα παρατηρούνται τα ίδια φαινόμενα», επισημαίνει ο δήμος Νέας Προποντίδας.



Όπως τονίζεται, «η κακή νοοτροπία δηλαδή κάποιων πλήττει πέρα από το περιβάλλον και τους ευσυνείδητους συμπολίτες μας, που κάποιοι όχι μόνο σέβονται τους κοινόχρηστους χώρους αλλά κατά καιρούς προχωρούν εθελοντικά και στον καθαρισμό τους».

Ο δήμος μάλιστα συμβουλεύοντας τους  πολίτες εξηγεί:

1. Δεν απορρίπτουμε ογκώδη, αν προηγουμένως δεν έχουμε συνεννοηθεί με την υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου.

2. Χρησιμοποιούμε τους ειδικούς κάδους ογκωδών (σκάφες), που υπάρχουν σε συγκεκριμένα σημεία σε κάθε Κοινότητα.

3. Τα κλαδιά τα διαχειριζόμαστε εντός της αυλής μας με καύση, όταν επιτρέπεται, ή με τη μέθοδο της κομποστοποίησης, όταν δεν επιτρέπεται η καύση.

4. Τα μπάζα και τα οικοδομικά υλικά ανακαίνισης τα απορρίπτουμε υποχρεωτικά εντός ειδικού κάδου, που μισθώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος από ιδιωτικές εταιρείες.

5. Επίσης, απευθυνόμαστε σε εταιρείες ανακύκλωσης σε περίπτωση μεγάλου όγκου.

6. Για τις ηλεκτρικές συσκευές  υπάρχουν σημεία συγκέντρωσης για ανακύκλωση στα αμαξοστάσια του Δήμου στη Ν. Καλλικράτεια, στα Ν. Μουδανιά και στη Ν. Τρίγλια.

Σε κάθε περίπτωση:

Δεν πετάω, όπου βρω ό, τι δε χρειάζομαι.

Δεν καθαρίζω το σπίτι και ρυπαίνω το σπίτι του διπλανού μου.

Δεν αφήνουμε απορρίμματα στους κοινόχρηστους χώρους.

Δεν αγνοώ τον κίνδυνο της δημόσιας υγείας και ασφάλειας.

Σέβομαι το περιβάλλον και τους συμπολίτες μου.

Η Δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη να επιβάλλει αυστηρά πρόστιμα και ζητάει τη συνδρομή όλων σας. Σε περίπτωση, που διαπιστώνετε απόρριψη ογκωδών, μπορείτε να αποστέλλετε σχετική φωτογραφία ή ό, τι άλλο στοιχείο διαθέτετε για την ταυτοποίηση, όσων συνεχίζουν να παρανομούν, στο e- mail: grafeiotypou@nea-propontida.gr ή με μήνυμα στη σελίδα του Δήμου στο facebook: https://bit.ly/30BOvWG

Τηλέφωνα επικοινωνίας με τις κατά τόπους υπηρεσίες καθαριότητας:

ΔΕ Καλλικράτειας: 2399049049

ΔΕ Μουδανιών:     2373024132

ΔΕ Τρίγλιας:          2373052132