Σάββατο 6 Ιουνίου 2020
x

ΝΕΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΑΧΩΒΙΤΗ

Οι αγρότες επανήλθαν με διαφοροποιημένα τα αιτήματα και αρνούνται τον διάλογο, σημείωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σταύρος Αραχωβίτης.

Ανοιχτή πρόσκληση διαλόγου απευθύνει εκ νέου προς τους αγρότες των μπλόκων ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, υποστηρίζοντας ότι «η μορφή του αποκλεισμού των δρόμων είναι πια ξεπερασμένο μέτρο» και η άρνηση να προσέλθουν σε διάλογο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν είναι σωστή για ένα αγροτικό κίνημα.

Τόνισε πάντως ότι σε καμία περίπτωση το υπουργείο δεν πρόκειται να ποινικοποιήσει τις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Αραχωβίτης μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM» επισήμανε πως με τους αγρότες των μπλόκων είχε συνάντηση στις 14 Δεκεμβρίου και από τα θέματα που είχαν τεθεί σ' εκείνη τη συνάντηση «κάποια ήδη δρομολογήθηκαν, όπως η προστασία των επιδοτήσεων από τις κατασχέσεις, η κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους συνεταιρισμούς και τους συνεταιρισμένους, η μείωση κατά 33% των ασφαλιστικών εισφορών στον κλάδο της σύνταξης».

Οι αγρότες επανήλθαν με διαφοροποιημένα τα αιτήματα και αρνούνται τον διάλογο, σημείωσε ο κ. Αραχωβίτης, δηλώνοντας έτοιμος να προσέλθει σε διάλογο οποιαδήποτε ώρα κι αν τού ζητηθεί.

Κάλεσε, δε, όσους επιμένουν στη λογική του αποκλεισμού των δρόμων, να αναλογιστούν τις συνέπειες σε όλη την κοινωνία από κάτι τέτοιο. «Νομίζω ότι θα πρέπει να ξανασκεφτούν τη μορφή του αγώνα, τα προβλήματα σε μια ευνομούμενη κοινωνία λύνονται μόνο με διάλογο, με αμοιβαία κατανόηση, με αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμούς και στις διεκδικήσεις και σε αυτά που μπορούν να δοθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ