Skip to main content

Νέα προθεσμία πήρε ο αγγειοχειρουργός για τη δολοφονία της 36χρονης

Ζήτησε και πήρε προθεσμία για την Τετάρτη, ώστε να προσκομιστεί η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που αναφέρει την αιτία θανάτου της άτυχης γυναίκας

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη ζήτησε και έλαβε ο 38χρονος αγγειοχειρουργός που κατηγορείται για τη δολοφονία της 36χρονης Γεωργιανής μέσα στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ο 38χρονος οδηγήθηκε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης συνοδεία αστυνομικών του τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να απολογηθεί στην α΄τακτική ανακρίτρια. Ωστόσο, ζήτησε προθεσμία για την Τετάρτη, προκειμένου να προσκομιστεί η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη που αναφέρει την αιτία θανάτου της 36χρονης.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του κατηγορούμενου Έλσα Βλάχου, ο 38χρονος αρνείται ότι διέπραξε το έγκλημα και ότι είχε ερωτικές σχέσεις με τη 36χρονη. Υποστηρίζει ότι είχε φιλική σχέση με τη νεαρή γυναίκα, την είχε πελάτισσα, ενώ παράλληλα είχε συνομιλία μαζί της μέσω Facebook.

Ο 38χρονος ισχυρίζεται ότι είχε ραντεβού με την 36χρονη για επέμβαση φλεβίτη στις 26 Απριλίου, αλλά η ίδια δεν προσήλθε και δεν έγινε η συνάντηση.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι κάτοικος Αθηνών και κάνει την ειδικότητα του ως αγγειοχειρουργός στο Ιπποκράτειο αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως και περιύβριση νεκρού.

Η 36χρονη γυναίκα, μητέρα τριών παιδιών, από τη Γεωργία, ήταν αγνοούμενη από τις 25 Απριλίου. Διέμενε στη Θεσσαλονίκη και εργαζόταν ως μεσίτρια. Εντοπίστηκε νεκρή σε προχωρημένη σήψη σε απόκρημνη περιοχή, στο Παλιούρι Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, εξαιτίας της προχωρημένης σήψης δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί η αιτία θανάτου ούτε να εντοπιστούν ίχνη βιασμού. Οι πρώτες τοξικολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι είχε χορηγηθεί στην 36χρονη αναισθητικό φάρμακο, ωστόσο θα ακολουθήσουν πιο ενδελεχείς εξετάσεις για να εξακριβωθεί ο χρόνος χορήγησης του αναισθητικού.