Skip to main content

Νέα πτέρυγα Χειρουργικής-Παθολογικής στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης

Υπεγράφη σήμερα η πράξη για τη μελέτη και κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργικού και παθολογικού τομέα στο Μαμάτσειο - Τι θα περιλαμβάνει.

Την ένταξη της πράξης «Προσθήκη νέας πτέρυγας Χειρουργικού και Παθολογικού τομέα στο “Μαμάτσειο”  Νοσοκομείο Κοζάνης» στον Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (Ε.Τ.Π.Α.)» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιος Κασαπίδης.

Το φυσικό αντικείμενο της Πράξης αφορά στη μελέτη και κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργικού και παθολογικού τομέα στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης, με το επιλέξιμο ποσό να ανέρχεται στα 16.300.000 ευρώ.
   
Συγκεκριμένα θα αναγερθεί τετραώροφο κτήριο συνολικού εμβαδού 5400,00 τ.μ. το οποίο θα περιλαμβάνει υπόγειο χώρο βοηθητικής – αποθηκευτικής χρήσης, ισόγειο χώρο για διανυκτέρευση ιατρών, αναμονή επισκεπτών και οδοντιατρείο και δεύτερο και τρίτο όροφο που θα στεγάζει τις κλινικές του παθολογικού και χειρουργικού τομέα του νοσοκομείου.  
     
Ο κ. Κασαπίδης επεσήμανε ότι το συγκεκριμένο έργο αποτελεί για το "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο Κοζάνης μια σημαντική παρέμβαση, ικανοποιώντας ένα πάγιο αίτημα  της τοπικής κοινωνίας, για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου και των υπηρεσιών υγείας στη Δυτική Μακεδονία.