Skip to main content

Με Καραμανλή το νέο σενάριο για τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επαναπροταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος

Θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Αυτή τη στιγμή όλα δείχνουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να επαναπροταθεί για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας ο Προκόπης Παυλόπουλος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Αν και στην παρούσα συγκυρία άλλες είναι οι προτεραιότητες του νέου πρωθυπουργού, όλα τα δεδομένα αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα συντείνουν προς τα εκεί. Να θυμίσουμε, άλλωστε, ότι το 2015 ο κ. Μητσοτάκης ήταν επί της ουσίας ο μόνος βουλευτής της ΝΔ που δεν είχε υπερψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μάλιστα, το νέο σενάριο των τελευταίων εικοσιτετράωρων αναφέρει ότι για τη θέση αυτή μπορεί τελικά να προταθεί ο πρώην πρωθυπουργός και αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής. Σύμφωνα με τις ίδιες, συνήθως καλά ενημερωμένες πηγές, ο ίδιος ο κ. Καραμανλής, πλέον, όταν ερωτάται σχετικά, δεν δείχνει να απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο, όπως έκανε ως γνωστόν παλιότερα. Δείγμα ότι μπορεί τελικά να έχει αλλάξει μερικώς στάση απέναντι σε αυτή την προοπτική. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας (parapolitika.gr), κατά την τελευταία κατ ιδίαν συνάντηση τους φέρεται να είπε στον κ. Μητσοτακη ότι δεν θα διεκδικήσει άλλη βουλευτική τετραετία. Οπερ σημαίνει ότι βάζει τέλος στην ενεργή πολιτική του δράση με αυτή την τετραετία. Συνεπώς, όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά.

Το γεγονός, βεβαίως, συνθέτει νέα δεδομένα και για τον κ. Μητσοτάκη. Ποιο θα είναι τελικά το μεγαλύτερο μετεκλογικό πρόβλημα του; Ότι έχει ανεβάσει πολύ ψηλά τον πήχη των προσδοκιών. Ο ίδιος πάντως δείχνει διατεθειμένος να το κάνει με οποιονδήποτε τρόπο. Κι αυτό κάνει το στοίχημα του ακόμα πιο ενδιαφέρον.