Skip to main content

Νέα πορεία υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα στη Θεσσαλονίκη (vid)

Το κάλεσμα για τη συγκέντρωση και την πορεία γίνεται καθώς ο Κουφοντίνας συνεχίζει απεργία πείνας για 50η ημέρα και δίψας από τις 22 Φεβρουαρίου.

Νέα συγκέντρωση και πορεία αλληλεγγύης υπέρ του καταδικασθέντος για τη δράση του στην οργάνωση «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής αναρχικές συλλογικότητες και μέλη του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου στη Θεσσαλονίκη.

Πετώντας τρικάκια και φωνάζοντας συνθήματα όπως «Η δημοκρατία σας είναι μία βιτρίνα, αλληλεγγύη για τον Κουφοντίνα», οι διαδηλωτές έδειξαν τη συμπαράστασή τους στον απεργό πείνας.



Το κάλεσμα γίνεται καθώς ο Κουφοντίνας συνεχίζει απεργία πείνας από τις 8 Ιανουαρίου, για 50ή ημέρα, και δίψας από τις 22 Φεβρουαρίου. Οι διαδηλωτές απαίτησαν να εισακουστεί το αίτημά του για τη μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού ενώ καταδίκασαν την υποχρεωτική σίτιση του απεργού πείνας.



Παράλληλα, ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας ακολουθούσαν την πορεία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ανάλογες κινητοποιήσεις έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας.



Σημειώνεται πως χθες το απόγευμα, ο γιατρός της επιλογής του, Θοδωρής Ζδούκος, επισκέφθηκε τον Κουφοντίνα στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας, όπου νοσηλεύεται, και γνωστοποίησε ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του τα επόμενα δύο εικοσιτετράωρα.