Skip to main content

Νέα Σμύρνη: Τι λέει ο 29χρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικό

Αποτέλεσε την αφορμή για τα όσα εκτυλίχθηκαν χθες στη Νέα Σμύρνη - Ο 29χρονος που δέχθηκε επίθεση από αστυνομικό μιλά για τον ξυλοδαρμό του.

Ο 29χρονος νεαρός που ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς στην πλατεία της Νέας Σμύρνης και παρακολούθησε τραυματισμένος τις πρώτες αντιδράσεις για τα όσα έγιναν περιέγραψε τα όσα έζησε στο Mega.

Ο νεαρός απαντάει στις κατηγορίες και τους ισχυρισμούς των αστυνομικών που τον ακινητοποίησαν και δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Κυρανάκη, που κατά τη διάρκεια συνέντευξης, έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του.

«Έχω μώλωπες και εκδορές παντού, στον αστράγαλο, στην κνήμη, στους μηρούς, στους γλουτούς, στην πλάτη. Όταν κινούμε πονάω, δεν έχω ακόμα συνέλθει» αναφέρει ο νεαρός.

Ο 29χρονος παίρνει τα πράγματα με τη σειρά και επικαλείται το οπτικό υλικό. Στο πρώτο καρέ του επίμαχου βίντεο, φαίνεται στα αριστερά της οθόνης ένας άλλος νεαρός πεσμένος στο έδαφος και από πάνω του 4 αστυνομικοί. Η κάμερα του κινητού γυρίζει και το θύμα του ξυλοδαρμού βρίσκεται απέναντι από έναν άντρα της αστυνομίας χωρίς κράνος και διαμαρτύρεται όπως και τα υπόλοιπα άτομα που είναι στο σημείο. Έχει προηγηθεί η επιβολή προστίμου σε μια οικογένεια.

Από το πουθενά, με βάσει τις εικόνες, δεν προκύπτει ότι ο νεαρός απειλεί, ενώ ο αστυνομικός που λίγο αργότερα θα αρχίσει τα χτυπήματα, έχει ήδη το μεταλλικό κλομπ στα χέρια και ξαφνικά κινείται εναντίον του.

Τα χτυπήματα αρχίζουν να διαδέχονται το ένα το άλλο. Το θύμα του άγριου ξυλοδαρμού βρίσκεται περικυκλωμένο από αστυνομικούς, με ένα δεύτερο κινητό τηλέφωνο να πλησιάζει και να καταγράφει τις εικόνες που προκάλεσαν σάλο.

Ο 29χρονος περιγράφει: «Άρχισε να με χτυπάει με το γκλοπ. Ήταν σιδερένιο πτυσσόμενο. Έχω χτυπήματα παντού, από αστραγάλους μέχρι μηρούς και κνήμες, πλάτη και αυχένα. Έφαγα και μια με τη λαβή του γκλοπ στο κεφάλι».

Μόνο σε αυτό το βίντεο, σε κάτι λιγότερο από 60 δευτερόλεπτα ο νεαρός δέχεται 8 χτυπήματα με το μεταλλικό γκλομπ. 7 στο σώμα και ένα στο κεφάλι. Το πρώτο,το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο στο κεφάλι, το πέμπτο και το έκτο στο σώμα και λίγο μετά το έβδομο χτύπημα με τον άτυχο άντρα να σφαδάζει από τους πόνους.



«Χτύπησαν και ένα ακόμα άτομο, το οποίο πήγε και αυτό μαζί μου στο ΚΑΤ χθες και πήγε και αυτό γνωμάτευση για τις κακώσεις που έχει. Δεν είναι τόσο χτυπημένος όσο εγώ» συνεχίζει ο νεαρός.

Εκείνες τις στιγμές οι αυτόπτες μάρτυρες ήθελαν αλλά ήταν αδύνατον να βοηθήσουν. Μία γυναίκα πλησίασε πιο κοντά από τον καθένα, αλλά οι φωνές της δεν έδωσαν τέλος στο μαρτύριο του νεαρού.

Οι φωνές του από τους αφόρητους πόνους που αισθάνεται ξεσηκώνουν ολόκληρη την περιοχή. Οι διαμαρτυρίες για τις εικόνες βίας, αρχίζουν από την πλατεία και φτάνουν μέχρι τα μπαλκόνια των γύρω σπιτιών.

«Ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί ήμουν εξοργισμένος γιατί αισθανόμουν ότι ήταν προφανής αδικία αυτό που συμβαίνει, δεν είχα προκαλέσει με τον οποιονδήποτε τρόπο τον οποιονδήποτε και ουσιαστικά είχα βρεθεί να χτυπιέμαι από παντού χωρίς καμία αιτία» τόνισε ο 29χρονος.

Όλα όπως αναφέρει στο Live News, τόσο το θύμα του ξυλοδαρμού όσο και οι αυτόπτες μάρτυρες στο σημείο είχαν ξεκινήσει λίγα λεπτά νωρίτερα. Όταν οι αστυνομικοί ζήτησαν να δουν αυτά τα μηνύματα που είχαν στείλει δύο οικογένειες για τη μετακίνησή τους.

«Πήγαμε 12-13 άτομα, και όχι 30, περπατώντας αραιά με μάσκες και ρωτήσαμε τις οικογένειες αν τους γράφουν πρόστιμο και για ποιο λόγο. Η αντίδραση της αστυνομίας ήταν να μην μας μιλήσει, μετά μας ζήτησε τα χαρτιά μετακίνησης. Και μόλις ένας αστυνομικός αντιλήφθηκε ότι βιντεοσκοπεί τον έλεγχο της όρμηξε και άρχισε να της τραβάει την μπλούζα και το χέρι για να της πάρει το κινητό».

Η δικηγόρος του αστυνομικού υποστήριξε στο Live News ότι είχε προηγηθεί επεισόδιο από μερίδα ατόμων εναντίον αστυνομικών στην περιοχή.

Υποστηρίζει πως ο εντολέας της αναγνώρισε στο πρόσωπο του νεαρού έναν από τους δράστες της επίθεσης κι όπως λέει, ξεκίνησε να τον χτυπάει όταν εκείνος προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψη.

Αυτοί οι ισχυρισμοί προκαλούν οργή όχι μόνο στο νεαρό που ξυλοκοπήθηκε αλλά και στους αυτόπτες μάρτυρες που είδαν και άκουσαν τα πάντα.

«Ο επικεφαλής της ΔΙΑΣ έλεγε ότι ‘απαγορεύεται να είστε εδώ πέρα’ και ‘σήκω φύγε από εδώ πέρα ρε’ δηλαδή με ένα πολύ έτσι επιθετικό ύφος και εκεί πέρα που κάπως προσπαθώ να εξηγήσω ότι δεν έχω κάτι παράνομο και γιατί με σπρώχνετε, ξεκινάει το βίντεο που βλέπετε πως με στοχοποιεί ουσιαστικά ένας αστυνομικός που είναι πίσω από τον επικεφαλής που μίλαγε μαζί μου».

Ο 29χρονος χαρακτηρίζει απαράδεκτη τη δήλωση του Κώστα Κυρανάκη ότι ανήκει σε συγκεκριμένη συλλογικότητα, ενώ ανέφερε ότι επιφυλάσσεται να κινηθεί νομικά κατά του βουλευτή της ΝΔ ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του στην δημοσιότητα.

«Προσανατολιζόμαστε να κινηθούμε νομικά και προς τους αστυνομικούς και προς τον κύριο που με στοχοποίησε» ανέφερε ο νεαρός.

Οι κινητοποιήσεις με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του νεαρού συνεχίζονται. Χθες στις 20.00 το βράδυ, έγινε συγκέντρωση έξω από τον σταθμό του μετρό στην Πανόρμου, η οποία διαλύθηκε χειροβομβίδες κρότου λάμψης και κυνηγητό στα γύρω στενά.