Skip to main content

Νέα σοβαρά επεισόδια και μολότοφ στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης- Μάχες σώμα με σώμα (vid)

Ομάδα ατόμων βγήκε έξω από το ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, πέταξαν αντικείμενα, φωτοβολίδες, κροτίδες και βόμβες μολότοφ κατά της συγκέντρωσης των φοιτητών.

Νέα άγρια επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το πρωί έξω και μέσα στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, στη Θεσσαλονίκη. Ομάδα κουκουλοφόρων, που αρχικά είχε συγκεντρωθεί έξω από το σχολείο, στη συνέχεια εισήλθε σε αυτό και, από κοινού με μερίδα μαθητών, άρχισε να πετά διάφορα αντικείμενα, φωτοβολίδες, κροτίδες, ακόμα και βόμβες μολότοφ, κατά φοιτητών που πραγματοποιούσαν νέα αντιφασιστική συγκέντρωση στο σημείο, με αφορμή τις χθεσινές συμπλοκές.

Συγκεκριμένα, ομάδα ατόμων μέσα από το σχολείο κινήθηκε τρέχοντας με σκοπό να επιτεθεί στους φοιτητές, ενώ ταυτόχρονα και η ομάδα κουκουλοφόρων που ήταν έξω από το σχολείο κινήθηκε προς τη συγκέντρωση των φοιτητών.

Στη συνέχεια επενέβη διμοιρία των ΜΑΤ η οποία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών.




Υπήρξε φραγμός αστυνομίας ώστε να μην υπάρχει επαφή και συνέχεια στο επεισόδιο μεταξύ των δύο ομάδων.

Στις 9.20 η ομάδα κουκουλοφόρων είχε βγει από το εσωτερικό του σχολείου και πετούσε βόμβες μολότοφ και πέτρες.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Τρεις συλλήψεις για τα επεισόδια στο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης

Το πρωί οι καθηγητές του ΕΠΑΛ έλεγχαν στην είσοδο του σχολείου αν είναι μαθητές όσοι εισέρχονταν και παραμένει αδιευκρίνιστο αν τα άτομα που χρησιμοποίησαν το σχολείο ως ορμητήριο για την επίθεση ήταν μαθητές που βγήκαν από τις τάξεις ή εξωσχολικοί που βρήκαν τρόπο να μπουν μέσα στην αυλή.