Skip to main content

Νέα στοιχεία για την επίθεση με βιτριόλι στο μικροσκόπιο των αρχών

Οι αρχές ερευνούν το υλικό από τις κάμερες του περιπτέρου και των επιχειρήσεων που βρίσκονται δίπλα στο καρτοτηλέφωνο από όπου η δράστις κάλεσε ταξί.

Νέα στοιχεία φέρνει στη δημοσιότητα το MEGA  για την επίθεση με βιτριόλι.

To Μεγάλο Κανάλι δείχνει το σημείο στην Καλλιθέα όπου βρίσκονται τρία καρτοτηλέφωνα, ένα εκ των οποίων χρησιμοποίησε η γυναίκα με το βιτριόλι για να ζητήσει να την περιμένει το ταξί με το οποίο διέφυγε μετά την επίθεση. Η κλήση καταγράφηκε και έτσι οι αστυνομικοί έχουν δείγμα της φωνής της.

Δίπλα από τα καρτοτηλέφωνα υπάρχει ένα περίπτερο που διαθέτει κάμερες ασφαλείας. Το υλικό από τις συγκεκριμένες κάμερες αλλά και από άλλες επιχειρήσεων που βρίσκονται στη περιοχή έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών. Στο κάδρο των ερευνών μπαίνει και το σημείο από το οποίο αγόρασε την τηλεκάρτα.

Με βάση τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τη διαδρομή της γυναίκας που ακολούθησε.

Η δράστις φέρεται να μετέβη από την περιοχή της οδού Ηλιουπόλεως, μεταξύ Παγκρατίου και Νέου Κόσμου, στην στάση της οδού Ακαδημίας και ύστερα να πήρε λεωφορείο προς Καλλιθέα, όπως μεταδίδουν «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ».

Την πρώτη φορά, την ημέρα πριν από την επίθεση, κατέβηκε στο ύψος του Φιξ, περπάτησε μέχρι τους τηλεφωνικούς θαλάμους, έκανε την κλήση στο ταξί και στη συνέχεια προχώρησε προς Καλλιθέα.

Επανέλαβε το εγχείρημά της την επόμενη μέρα, όπου και πραγματοποίησε την επίθεση κατά της άτυχης 34χρονης, ενώ και τις δύο φορές την περίμενε στη λεωφόρο Θησέως το ταξί που είχε καλέσει.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξετάζονται ξανά και ξανά μαρτυρίες προσώπων που γνωρίζουν την Ιωάννα αλλά και τα άλλοθι που έχουν προβάλει. Το ενδεχόμενο πάντως να υπάρχει ηθικός αυτουργός φαίνεται να απομακρύνεται.