Skip to main content

Νέα στοιχεία από το ημερολόγιο του Χριστοφοράκου

Αναγράφει τα ονόματα δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2007.
Τα ονόματα δύο κορυφαίων στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, του Λευτέρη Ζαγορίτη και του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, αναγράφονται στη σελίδα του ημερολογίου του τέως διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές του 2007, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «Ελευθεροτυπία».

Ειδικότερα, σε σελίδα του ημερολογίου του Μιχάλη Χριστοφοράκου με ημερομηνία 4 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται η σημείωση: «Ζαγορίτης 10-10.30», ενώ δίπλα γράφεται ώρα 21.00. Η σημείωση παραπέμπει σε τηλεφωνική επαφή, προφανώς, του Λ. Ζαγορίτη, γραμματέα της Κ.Ε. της Νέας Δημοκρατίας, με το γραφείο του Μιχ. Χριστοφοράκου.

Σε άλλη σελίδα με ημερομηνία 12 Σεπτεμβρίου 2007 κρατιέται άλλη σημείωση από τη γραμματεία του Μ. Χριστοφοράκου: «Σπυρόπουλος Ροβέρτος, Γεν. Διευθυντής ΠΑΣΟΚ», ενώ καταγράφονται ένα σταθερό και ένα κινητό τηλέφωνό του «για επαφή». Αυτό συνέβη τέσσερις ημέρες πριν από τις εκλογές και εγείρει αντίστοιχα ερωτήματα για τη σκοπιμότητα της επαφής και για πιθανή συνάντηση που μπορεί να ακολούθησε.

Διαψεύδουν γνωριμία με Χριστοφοράκο Ρ. Σπυρόπουλος και Λ. Ζαγορίτης

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, από την πλευρά τουδιέψευσε ότι είχε συναντήσει τον κ. Χριστοφοράκο και έκανε την ακόλουθηδήλωση: «Σχετικά με το σημερινό (28.1.2010) δημοσίευμα της«Ελευθεροτυπίας», με κατηγορηματικό τρόπο δηλώνω απερίφραστα ότιουδεμία τηλεφωνική ή διαζώσης επαφή είχα ποτέ με τον κ. Χριστοφοράκο,τον οποίο και δεν γνωρίζω προσωπικά».

Αντίστοιχα και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΝέαςΔημοκρατίας, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης διέψευσε ότι έχει συναντήσει ότιγνωρίζει τον κ. Χριστοφοράκο και έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Με αφορμήτα όσα είδαν το ‘φως’ της δημοσιότητας, ξεκαθαρίζω ότι δεν γνωρίζω τονκ. Χριστοφοράκο και δεν είχα ποτέ καμία επικοινωνία μαζί του».

Εξεταστική

Ομόφωνα, αλλά κινούμενα από διαφορετικές κατευθύνσεις, τα κόμματα αποφάσισαν τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση Siemens.

Η Επιτροπή θα έχει 19 μέλη, η πρώτη συνεδρίαση θα γίνει στις 2 Φεβρουαρίου και ως τις 17 Μαρτίου θα πρέπει να έχει υποβάλει πόρισμα.

Ενοχλημένος ο Καραμανλής

Ιδιαίτερα ενοχλημένος φέρεται να είναι ο τέως πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τη στάση που κρατά η Ρηγίλλης απέναντι στη δημοσιοποίηση της επιστολής του προς τον Μιχάλη Χριστοφοράκο, αλλά και από τα σχόλια βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Οι δηλώσεις βουλευτών, όπως του Β. Μιχαλολιάκου, του Γερ. Γιακουμάτου και του Γ. Κασαπίδη, δημιούργησαν ένα ιδιαίτερα βαρύ κλίμα στο περιβάλλον του τέως πρωθυπουργού. Σύμφωνα με το «Βήμα», συνομιλητές του κ. Καραμανλή θεωρούν απαράδεκτο το γεγονός να μην εμφανίζονται στελέχη, ακόμη και της «καραμανλικής» πλευράς, για να τον υπερασπιστούν και να τον αντιμετωπίζουν ως «παρία» της παράταξης.

Στο περιθώριο της συζήτησης στη Βουλή για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την υπόθεση της Siemens, κεντρικό θέμα συζήτησης των βουλευτών της ΝΔ στα διάφορα «πηγαδάκια» ήταν οι επιθέσεις που δέχεται ο κ. Καραμανλής, τον οποίο δημόσια υπερασπίστηκε το τελευταίο διάστημα μόνο ο πρώην υπουργός Ευρ. Στυλιανίδης.