Skip to main content

Νέα συνάντηση Μεντβέντεφ - Ομπάμα

Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφτασε σήμερα στις ΗΠΑ, όπου και θα έχει στον Λευκό Οίκο συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Ο Ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ έφτασε σήμερα στις ΗΠΑ, όπου και θα έχει στον Λευκό Οίκο συνομιλίες με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, στις οποίες θα μετάσχει και η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, σύμφωνα με ανώτατο Αμερικανό αξιωματούχο.

Η συνάντηση μεταξύ των δύο προέδρων άρχισε στις 17.36 ώρα Ελλάδας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, που πρόσθεσε ότι πέραν της κ. Κλίντον μετέχει και ο ανώτατος σύμβουλος του κ. Ομπάμα για θέματα ασφαλείας, στρατηγός Τζέιμς Τζόουνς .

Οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Ομπάμα, που συναντώνται για έβδομη φορά από την έναρξη της θητείας του Αμερικανού προέδρου τον Ιανουάριο του 2009, πέρασαν όλο το πρωινό μαζί όπου συνομίλησαν, έφαγαν και συζήτησαν θέματα εμπορικών συναλλαγών. Αναμένεται αργότερα να δοθεί και μια κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ανδρών.

Οι δύο πρόεδροι θα ξανασυναντηθούν αυτό το Σαββατοκύριακο και στον Καναδά, όπου θα διεξαχθούν οι σύνοδοι της G8 και της G20.