Τρίτη 17 Μαΐου 2022
x

ΝΕΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ COVID ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ

Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για την εξυπηρέτησή τους στον αριθμό 2310 478041 καθώς και στον πενταψήφιο αριθμό 15114.

Νέα τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 24 Ιανουαρίου για την επικοινωνία των πολιτών με το Κέντρο Covid του δήμου Θέρμης. Οι πολίτες θα μπορούν να καλούν για την εξυπηρέτησή τους στον αριθμό 2310 478041 (αντί του έως σήμερα 2310 466339) καθώς και στον πενταψήφιο αριθμό 15114.

Το Κέντρο Covid λειτουργεί από τις 7 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Βρίσκεται στο 1ο χιλιόμετρο του δρόμου Θέρμης – Τριαδίου, ακριβώς πίσω από το κλειστό γήπεδο Τριαδίου.

Πρώτη επιδίωξη του Κέντρου Covid, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου Θέρμης, είναι να προστατέψει την υγεία των εργαζομένων στο δήμο και κατά συνέπεια και του στενού τους οικογενειακού και κοινωνικού περιβάλλοντος, μέσω της πρόληψης και του περιορισμού της εξάπλωσης του SARS-CoV-2.

Ειδικότερα, το σχέδιο δράσης του δήμου Θέρμης το οποίο υλοποιείται μέσω του συντονισμού από το Κέντρο Covid περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον δήμο Θέρμης:
 
1. Τη λειτουργία ειδικού τηλεφωνικού αριθμού στον οποίο απευθύνονται εργαζόμενοι στο δήμο και πολίτες. Ο τηλεφωνικός αριθμός επικοινωνίας είναι 2310 478041 και ο πενταψήφιος 15114. Καλώντας οι πολίτες πληροφορούνται για ό,τι έχει σχέση με την πανδημία. Για τα σημεία στα οποία γίνονται καθημερινά τεστ από τον ΕΟΔΥ, για τους εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, αλλά και σε άλλες δημόσιες δομές, για τους εμβολιασμούς κατ' οίκον, για την έκδοση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης κ.ο.κ.

2. Τη διενέργεια δωρεάν προληπτικών τεστ covid-19 για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΙΝΕΒ/ΕΚΕΤΑ) καθώς και με ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Τα τεστ γίνονται στο Κέντρο Covid ή όπου αλλού κριθεί αναγκαίο κατά περίπτωση. Σημειώνεται ότι έως τώρα έχουν γίνει περίπου δύο χιλιάδες δωρεάν μοριακά τεστ (PCR) για τους δημοτικούς υπαλλήλους.

3. Το συντονισμό με τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου για την άμεση απολύμανση κτηρίων στα οποία έχει εμφανιστεί κρούσμα, αλλά και για την τακτική, επαναλαμβανόμενη απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων, καθώς και των σχολείων.

4. Την ενεργοποίηση των κοινωνικών δομών του δήμου (Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο σπίτι, Κοινωνικό Φαρμακείο, Κοινωνικό Παντοπωλείο) για την υποστήριξη μοναχικών ατόμων τα οποία βρίσκονται σε καραντίνα (συσσίτια, ψώνια, ψυχολογική υποστήριξη κ.ο.κ.).

5. Την ενεργοποίηση όλων των αιρετών (αντιδημάρχων, δημοτικών και τοπικών συμβούλων) καθώς και του δικτύου εθελοντών για την πληρέστερη και συνεχή ενημέρωση των πολιτών.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει ότι «το Κέντρο Covid αποτελεί τον βασικό πυρήνα του σχεδιασμού τον οποίο εκπονήσαμε εξ αρχής ως δήμος, για την αποτελεσματική διαχείριση της πανδημίας, με έμφαση στην προστασία της υγείας του προσωπικού του δήμου, αλλά και των δημοτών μας. Το σπουδαίο έργο το οποίο έχει επιτελέσει έως τώρα, έχει δικαιώσει πλήρως αυτήν την επιλογή μας η οποία είναι και η μόνη ανάλογη που έχει υπάρξει πανελλαδικά σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης. Θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση και συνέπεια να παρέχουμε κάθε δυνατή στήριξη προς τους δημότες μας, κυρίως σε αυτούς οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την πανδημία και έχουν την ανάγκη μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ