Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Τρία σχέδια για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ, στόχος να είναι έτοιμο το 2026 (vid)

Οι εταιρείες θα αναλάβουν να παρουσιάσουν τρία σχέδια για τη μορφή και τη χωρητικότητα του γηπέδου το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.

Μια νέα εποχή ξεκινά για τον ΠΑΟΚ καθώς σήμερα έπεσαν οι υπογραφές μεταξύ της ΠΑΕ με το σχήμα των εταιρειών Salfo και Populous, που θα αναλάβουν τη μελέτη του masterplan και του business plan για τη Νέα Τούμπα.

Μετά την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος για την κατασκευή του νέου γηπέδου, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έτρεξε τις διαδικασίες έτσι ώστε το όνειρο για ένα σύγχρονο γήπεδο στη θέση της ιστορικής Τούμπας να αρχίσει σταδιακά να παίρνει σάρκα και οστά.

Οι εταιρείες θα αναλάβουν να παρουσιάσουν τρία σχέδια-μελέτες για τη μορφή και τη χωρητικότητα του γηπέδου μέχρι τέλη Αυγούστου και το αργότερο μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου.

Στη συνέχεια, η ΠΑΕ με τη συμμετοχή και του κόσμου, υπό τη μορφή μιας διαδικασίας που είναι ακόμη υπό διαμόρφωση, θα επιλέξουν ένα από αυτά έτσι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες, να εκδοθούν οι σχετικές άδειες μεταξύ των οποίων και της κατεδάφισης του υπάρχοντος γηπέδου η οποία υπολογίζεται να εκδοθεί το καλοκαίρι του 2023 και ακολούθως να ξεκινήσει η ανέγερση του νέου σταδίου.

Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στη σημερινή συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του σχήματος των μελετητών και εκπροσώπους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο μεγάλος στόχος είναι η νέα Τούμπα να είναι έτοιμη το 2026, μία χρονολογία συμβολική, καθώς τότε ο Δικέφαλος του Βορρά θα γιορτάζει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του.