Skip to main content

Προβοκάτσια τουρκικών ΜΜΕ: «Οι Έλληνες σκότωσαν Αφγανό μετανάστη στον Έβρο»

Το πρακτορείο DHA αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey στα σύνορα με την Αδριανούπολη - Διαψεύδουν Θεοδωρικάκος και ΕΛΑΣ

Τουρκικά ΜΜΕ κατηγορούν τις ελληνικές αρχές ότι άνοιξαν πυρ κατά μεταναστών που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα στον Έβρο, με αποτέλεσμα ένας άνδρας αφγανικής καταγωγής να σκοτωθεί. Ειδικότερα το πρακτορείο DHA αναφέρει ότι το περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Alibey στα σύνορα με την Αδριανούπολη.

Όπως ισχυρίζεταιτο DHA: «Δυνάμεις ασφαλείας από την ελληνική πλευρά άνοιξαν πυρ εναντίον ομάδας μεταναστών από το Αφγανιστάν που ήθελαν να περάσουν παράνομα τα σύνορα.

Ένα άτομο από την ομάδα των 8 μεταναστών τραυματίστηκε σοβαρά.

Ο τραυματίας μετανάστης, μεταφέρθηκε από τις ιατρικές ομάδες που μετέβησαν στην περιοχή στο κρατικό νοσοκομείο Uzunkopru. Ο Αφγανός μετανάστης, του οποίου η κατάσταση της υγείας ήταν σοβαρή, πέθανε παρά την παρέμβαση των γιατρών.

Για το περιστατικό έχει ξεκινήσει έρευνα».

Το δημοσίευμα αυτό έρχεται εν μέσω κρίσης των ελληνοτουρκικών σχέσεων με τον φόβο ενός θερμού επεισοδίου να είναι παραπάνω από υπαρκτός.

Η απάντηση Θεοδωρικάκου και ΕΛΑΣ

Άμεση ήταν η απάντηση του Τάκη Θεοδωρικάκου που έκανε λόγο για fake news. «Η Τουρκία έχει βεβαρυμένο παρελθόν στην εργαλειοποίηση των παράτυπων μεταναστών. Ας εγκαταλείψει επιτέλους τα fake news για ελληνικούς πυροβολισμούς στον Έβρο», έγραψε.

Παράλληλα ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η Ελληνική Αστυνομία στην οποία αναφέρει:

«Σχετικά με δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε ξένο και εγχώριο ηλεκτρονικό τύπο, τα οποία αναφέρονται σε περιστατικό πυροβολισμού σε βάρος μεταναστών στην περιοχή του Έβρου, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνεται ότι: το περιγραφόμενο ή παρόμοιο περιστατικό ουδέποτε έχει συμβεί και ως εκ τούτου σχετικές αναφορές είναι ανυπόστατες και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Σημειώνεται ότι το σύνολο των δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας για την προστασία των συνόρων της χώρας γίνεται πάντοτε βάσει της εθνικής, ενωσιακής και διεθνούς νομοθεσίας καθώς και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».