Skip to main content

Νέα βλάβη στο ΚΔΑΥ Θέρμης-«Παγώνει» η αποκομιδή ανακυκλώσιμων

Το συγκεκριμένο ΚΔΑΥ, εκτός από τους τρεις δήμους (Καλαμαριά, Θέρμη, Θερμαϊκός) εξυπηρετεί και τις περιοχές Τούμπα και Χαριλάου του δήμου Θεσσαλονίκης

Σταματά και πάλι μετά από διάστημα λίγων ημερών η διαλογή ανακυκλώσιμων υλικών στους δήμους Καλαμαριάς, Θέρμης και Θερμαϊκού, καθώς το ΚΔΑΥ Θέρμης παρουσίασε νέα βλάβη.

Υπενθυμίζεται ότι στο ΚΔΑΥ Θέρμης, πέραν των τριών δήμων εναποτίθενται και μέρος των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τον δήμο Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα από της περιοχές της Τούμπας και της Χαριλάου, μετά τη δυσκολία που έχει ανακύψει από την πυρκαγιά στο ΚΔΑΥ της Σίνδου.

Όπως είχε καταγράψει σε ρεπορτάζ της η Voria, ο όγκος των ανακυκλώσιμων έχει υπερδιπλασιαστεί με αποτέλεσμα η πρέσα στο ΚΔΑΥ Θέρμης να παρουσιάζει πρόβλημα καθώς λειτουργεί για δύο βάρδιες.

Σε ανακοίνωσή της  η  αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου Καλαμαριάς, ζητά από τους πολίτες να κρατάνε τα ανακυκλώσιμα υλικά στον χώρο τους και να μην γεμίζουν τους μπλε κάδους με την ίδια συχνότητα που το έκαναν μέχρι τώρα. Παράλληλα επισημαίνεται ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσης μέχρι να επιδιορθωθεί η βλάβη από το ΚΔΑΥ.  

Ο Δήμος Καλαμαριάς ζητά και πάλι την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών για τυχόν ποσότητες που ίσως συσσωρευτούν τις επόμενες μέρες.