Skip to main content

Νέα Ζηλανδία: Δεν βρέθηκαν οι σωροί των δύο τελευταίων αγνοουμένων

Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 17 έχασαν τη ζωή τους, ενώ 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο.

Οι δύτες που είχαν σταλεί στην περιοχή του ηφαιστείου του νησιού Γουάιτ της Νέας Ζηλανδίας δεν κατάφεραν να εντοπίσουν τις σωρούς των δύο τελευταίων αγνοουμένων μετά την έκρηξη που σημειώθηκε την περασμένη Δευτέρα, ανακοίνωσε την Κυριακή η τοπική αστυνομία.

«Η ομάδα έρευνας είναι απογοητευμένη. Καταλαβαίνουμε πλήρως σε ποιο σημείο αυτό μπορεί να είναι απογοητευτικό και για τους συγγενείς που ήθελαν να ανακτήσουν τις σορούς», δήλωσε ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας Μάικ Κλέμεντ μετά την επιστροφή της ομάδας ερευνών, η οποία περιλάμβανε οκτώ αστυνομικούς.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως τα δύο πτώματα βρίσκονται πιθανότατα στη θάλασσα, όμως οι δύτες «είναι πεπεισμένοι πως δεν βρίσκονται στη ζώνη που ερευνήθηκε».

Ο Κλέμεντ δήλωσε πως η αστυνομία δεν θα εγκαταλείψει την ελπίδα να βρει τις σορούς των δύο αγνοουμένων. «Θα έρθει μια στιγμή που θα έχουμε κάνει ό,τι μπορούσαμε, όμως δεν βρισκόμαστε ακόμη σ' αυτό το σημείο. Δεν το βάζουμε εύκολα κάτω» πρόσθεσε.

Από τους 47 ανθρώπους που βρίσκονταν στο νησί τη στιγμή της έκρηξης, τουλάχιστον 17 έχασαν τη ζωή τους. Είκοσι επτά άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Νέα Ζηλανδία και την Αυστραλία, 20 από τους οποίους βρίσκονται σε κατάσταση που χαρακτηρίζεται «κρίσιμη» από τους γιατρούς, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δραστηριότητα του ηφαιστείου δεν είναι πλέον τόσο σημαντική όσο ήταν την περασμένη Δευτέρα, όμως εξακολουθεί να υπάρχει κίνδυνος έκρηξης.