Skip to main content

Επιστολή κατοίκων στον δήμαρχο Νέαπολης-Συκεών: «Δεν πάει άλλο με τα σκουπίδια»

Ομάδα κατοίκων από τη Νεάπολη εκφράζουν τα παράπονα για την καθαριότητα στην περιοχή και ζητούν άμεση δράση από τον δήμο.

Επιστολή προς τον δήμαρχο Νεάπολης-Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, απέστειλε ομάδα κατοίκων της δημοτικής ενότητας Νεάπολης, προκειμένου να εκφράσουν τα παράπονά τους για τις «εικόνες ντροπής», όπως τις χαρακτηρίζουν, που συναντούν καθημερινά.

Οι κάτοικοι κάνουν λόγο για ξεχειλισμένους και βρόμικους κάδους, για απορριμματοφόρα από τα οποία «τρέχουν ζουμιά και οι δρόμοι γίνονται εστίες μόλυνσης» καθώς και για παραμέληση του πράσινου χώρου της περιοχής με άρρωστα δέντρα και χορταριασμένα πεζοδρόμια.

«Με τόση βρομιά και δυσοσμία που αφήνει το απορριμματοφόρο, προτιμούμε να μην έρχονται καν για να μας μαζέψουν τα σκουπίδια» ανέφερε σε δηλώσεις της στη Voria.gr η Ελένη Χατζηγεωργίου, εκπρόσωπος της ομάδας και κάτοικος Νεάπολης. Και πρόσθεσε: «Τα ογκώδη τα παίρνουν μετά από δέκα, είκοσι, τριάντα ημέρες, οι χώροι πρασίνου είναι απεριποίητοι, λουλούδια έχουμε να δούμε καμιά δεκαριά χρόνια».

Σύμφωνα με την ίδια, μία ομάδα πέντε ανθρώπων ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει υπογραφές από τους δημότες με τα παράπονά τους για την περιοχή. Μέχρι στιγμής, σημειώνει η κ. Χατζηγεωργίου, έχουν συγκεντρωθεί 300 υπογραφές, ενώ η δράση συνεχίζεται πόρτα-πόρτα. «Στείλαμε την επιστολή στον δήμαρχο. Εάν δεν γίνει κάτι, θα προωθήσουμε τα αιτήματά μας και στην αντιπολίτευση, προκειμένου να πιέσει για τη λύση τους» τόνισε η κ. Χατζηγεωργίου, επισημαίνοντας πως ίδια προβλήματα έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες δημοτικές ενότητες.

Οι κάτοικοι ζητούν άμεσο και σε βάθος χρόνου πρόγραμμα αποκομιδής των οικιακών σκουπιδιών, ανακύκλωσης, μπαζών, μεγάλων αντικειμένων κ.α., πρόγραμμα δενδροφύτευσης, πρόγραμμα κομποστοποίησης καθώς και πρόγραμμα ημερήσιου πλυσίματος των κάδων, των δρόμων, των πεζοδρομίων και των πάρκων. Επιπλέον, την Παρασκευή αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνάντηση σε συνοικιακό καφέ της Παρασκευής για να συζητήσουν τα προβλήματά τους.

Αναλυτικά η επιστολή των κατοίκων της Νεάπολης προς τον δήμαρχο:

Προς :       Δήμαρχο Νεάπολης Συκεών
κ. Δανιηλίδη Συμεών
ΚΟΙΝ:    1.    Πρόεδρο Δ.Σ.  Νεάπολης Συκεών
κα. Αλεξιάδου Ιωάννα
    2.    Επικεφαλής Δημοτικών παρατάξεων
    3.    Δημοτικούς Συμβούλους

Αγαπητέ Δήμαρχε,

Είμαστε κάτοικοι του Δήμου Νεάπολης Συκεών και ιδιαίτερα της δημοτικής ενότητας  Νεάπολης. Βιώνουμε καθημερινά προβλήματα που άπτονται κατά κύριο λόγο των αρμοδιοτήτων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αφορούν κυρίως την Καθαριότητα και το Πράσινο.

Μέσα στην συγκυρία που βιώνουμε όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας μετά από την παρατεταμένη οικονομική δυσχέρεια  και  τελευταία την κατάσταση στην οποία περιήλθαμε με την πανδημία από τον Κορωνοϊό θα περίμενε κανείς να έχει τον Δήμο αρωγό στην καθημερινότητά του!

Η καθαριότητα εκτός από μισή αρχοντιά είναι ο πρώτος παράγοντας για να είναι υγιείς οι πολίτες μίας κοινωνικής ομάδας. Είναι η ποιότητα ζωής και ο βαθμός πολιτισμού ενός λαού.
Εμείς λοιπόν στον Δήμο μας είμαστε στην δύσκολη θέση να πρέπει να υπερασπιστούμε αυτό το δικαίωμά μας τη στιγμή μάλιστα που το πληρώνουμε, εμείς οι πολίτες στο ακέραιο διότι ως γνωστόν τα τέλη καθαριότητας είναι ανταποδοτικά!

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες από εικόνες ντροπής.

Οι κάδοι ξεχειλίζουν, είναι σπασμένοι, βρόμικοι, δύσοσμοι.

Τα απορριμματοφόρα τρέχουν ζουμιά και οι δρόμοι γίνονται εστίες μόλυνσης…

Οι ελεύθεροι δημόσιοι και μη χώροι κατάντησαν χωματερές.

Τα πεζοδρόμια χορτάριασαν

Ογκώδη αντικείμενα παρατημένα για καιρό.

Άρρωστα δένδρα, απεριποίητα με παραφιάδες δύο μέτρα, ακαθάριστα  στο χώμα στην ρίζα τους. Δέντρα που έχουν κοπεί και δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Και άλλα πολλά …
Η απάντηση συχνά είναι δεν έχουμε προσωπικό.

Όταν γινόταν προσλήψεις μόνιμων Δημοτικών υπαλλήλων  σε όλους τους Δήμους της χώρας εσύ Δήμαρχε γιατί δεν πήρες; Προτιμάς τους συμβασιούχους 8μηνους για να είναι εξαρτημένοι;
Απολύθηκαν οι παρατασιούχοι εργαζόμενοι μαθαίνουμε γιατί δεν τους κράτησες και πήγες στο εφετείο αφού κάλυπταν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες ή όχι;

Η κατάσταση στην πόλη μας είναι κακή και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο.

Ζητάμε λοιπόν

1) Πρόγραμμα και άμεσο και σε βάθος χρόνου αποκομιδής των οικιακών σκουπιδιών, ανακύκλωσης, μπαζών, μεγάλων αντικειμένων κλπ.
2) Πρόγραμμα κομποστοποίησης
3) Πρόγραμμα Δενδροφύτευσης  γιατί η Νεάπολη έχει να δει δένδρο από πολύ παλιά.
4) Πρόγραμμα ημερήσιο αποκομιδής οικιακών σκουπιδιών, ανακύκλωσης
5) Πρόγραμμα ημερήσιο πλύσιμο των κάδων,  των δρόμων, των πεζοδρομίων , των πάρκων
6) Φροντίδα των αδέσποτων ζώων
7) Φροντίδα των οικόσιτων  ζώων (να τοποθετηθούν σακουλάκια για τις ακαθαρσίες τους  σε δρόμους και πάρκα).

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Δήμος Νεάπολης-Συκεών-Τα SOS/Facebook