Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019
x

ΝΕΑΠΟΛΗ-ΣΥΚΙΕΣ: ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ

Όπως λένε οι ίδιοι χαρακτηριστικά, δεν επιθυμούν προνόμια που θα τους διαχωρίζουν από τους κατοίκους του δήμου Νεάπολης Συκεών.

Να μην αποδεχτούν τις δωρεάν προσκλήσεις για τις παραστάσεις των «Μερκουρείων» που πραγματοποιούνται στον δήμο Νεάπολης Συκεών αποφάσισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Ενωτική Ανατρεπτική Παρέμβαση «Η Πόλη Αλλιώς», Γιάννης Λαθήρας και Μαρία Κυπραίου.

«Δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε «προνόμια» λόγω της θέσης μας ως συμβούλων. Προνόμια που μας διαχωρίζουν από τους κατοίκους  του Δήμου -όπως η δωρεάν είσοδος σε συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις, αθλητικούς χώρους, -όταν αυτοί  καλούνται να πληρώσουν εισιτήριο της τάξεως των 10 ευρώ στις περισσότερες περιπτώσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή τους οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι.

Όπως λένε χαρακτηριστικά,  «είμαστε εκλεγμένοι αντιπρόσωποι του λαού της πόλης για να προασπίσουμε τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του και όχι  για να παραστήσουμε τους «επίσημους» και τους «παράγοντες». Δεν θα γίνουμε σε καμιά περίπτωση τμήμα του τοπικού μηχανισμού εξουσίας, δεν θα υιοθετήσουμε λογικές εύνοιας. Θέλουμε να προβάλουμε ένα διαφορετικό πρότυπο πολιτικής στάσης και συμπεριφοράς με βάση την ανιδιοτελή προσφορά, την αλληλεγγύη, και την προάσπιση της συλλογικότητας».

Οι νεοκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «διεκδικούμε για όλους τους πολίτες του δήμου την ελεύθερη είσοδο σε όλες τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις (θέατρα, συναυλίες, κινηματογράφους κλπ.) με προτεραιότητα στους ανέργους, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους στον δήμο, ΑΜΕΑ και πολύτεκνες οικογένειες. Διεκδικούμε την προώθηση του πολιτισμού ως δημόσιου αγαθού και διαφωνούμε με έναν δήμο σε ρόλο «ατζέντη».. Αντιπροτείνουμε ελεύθερη πρόσβαση  σε ποιοτικές εκδηλώσεις με παράλληλη ενθάρρυνση – υποστήριξη και προβολή της ερασιτεχνικής δημιουργίας στον δήμο μας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ