Skip to main content

Νεάπολη-Συκιές: Έτοιμοι οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί για νέες αφίξεις

Έτοιμα για νέες αφίξεις και τα 54 τμήματα στους 15 συνολικά βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Μία προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών είναι για ακόμα μία χρονιά πανέτοιμοι να προσφέρουν στους λιλιπούτειους ενοίκους τους οι 15 συνολικά Βρεφικοί, Βρεφονηπιακοί και Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών στις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης και Πεύκων, έχοντας κερδίσει, τιμήσει και δικαιώσει εδώ και χρόνια την εμπιστοσύνη εκατοντάδων γονέων για το ολοκληρωμένο και υψηλών προδιαγραφών πλέγμα υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης που είναι σε θέση να προσφέρει ο δήμος σε κάθε οικογένεια, με την πολύτιμη αρωγή των εξειδικευμένων και έμπειρων στελεχών του.

Πρωτοποριακοί σχεδιασμοί, λειτουργικοί χώροι, σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες, πρότυπες δημοτικές δομές υψηλών προδιαγραφών, στελεχωμένες με εξειδικευμένα και έμπειρα στελέχη περιμένουν να υποδεχθούν με αγάπη και ενδιαφέρον τους μικρούς τους φίλους στα 54 συνολικά τμήματα των 15 Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του δήμου, που διαρκώς αναβαθμίζονται και εξοπλίζονται, ανεβάζοντας κάθε χρόνο τον πήχη της προσφοράς όλο και ψηλότερα.

«Είμαστε περήφανοι για το ολοκληρωμένο και υψηλών προδιαγραφών πλέγμα υπηρεσιών προσχολικής εκπαίδευσης που είμαστε σε θέση να προσφέρουμε σε κάθε οικογένεια συμπολιτών μας, έχοντάς την τοποθετήσει στις κορυφαίες βαθμίδες των προτεραιοτήτων μας, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα και το ρόλο της στη διαμόρφωση των χαρακτήρων και της προσωπικότητας των παιδιών μας» σημειώνει ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καλώντας μαζί με τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του δήμου Δημήτρη Απατσίδη τους γονείς «να συνεχίσουν να εμπιστεύονται και να αξιοποιούν τις υψηλών παιδαγωγικών και υλικοτεχνικών προδιαγραφών δημοτικές δομές προσχολικής εκπαίδευσης και το στελεχιακό δυναμικό τους».

Όπως υπογραμμίζουν «τα υψηλά, ποιοτικά επιστημονικά χαρακτηριστικά του καταρτισμένου και έμπειρου στελεχιακού δυναμικού μας, οι σύγχρονες, ασφαλείς και άρτια εξοπλισμένες δημοτικές μας εγκαταστάσεις, οι διευρυμένες και υψηλής ποιότητας παροχές πλήρους σίτισης και εγκεκριμένου διατροφολογίου με τέσσερα γεύματα (πρωινό- δεκατιανό-μεσημεριανό- απογευματινό), τακτικής ιατρικής παρακολούθησης και ιατροκοινωνικής φροντίδας από εξειδικευμένους παιδιάτρους και παιδοψυχολόγους, τα πρότυπα, ενισχυμένα παιδαγωγικά προγράμματα και δράσεις δημιουργικής απασχόλησης, ψυχοσωματικής ανάπτυξης, μουσικοκινητικής και θεατρικής αγωγής, αλλά και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων του ΕΟΔΥ, εγγυώνται την παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και ασφαλείας στα παιδιά μας για μια προσχολική εκπαίδευση υψηλών προδιαγραφών, που ταυτόχρονα διευκολύνει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό τους εργαζόμενους γονείς, χάρη στο διευρυμένο ωράριο και τη διευρυμένη περίοδο λειτουργίας που προσφέρονται».

Συγκεκριμένα, το ωράριο των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του δήμου εκτείνεται από τις 6:30 το πρωί έως τις 5:30 το απόγευμα, εφόσον υπάρχει αναγκαιότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, από την 1η Σεπτεμβρίου έως τις 31 Ιουλίου, και τις περιόδους των εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα. Επιπλέον, παρέχονται ενημερώσεις και συγκεντρώσεις γονέων με τις υπεύθυνες Παιδαγωγούς των τμημάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς και συνεργασία με το κέντρο Πρόληψης “Πυξίδα” με στόχο τις πρώιμες παρεμβάσεις και τη συμβουλευτική των γονέων.

- Βρεφονηπιακός Σταθμός ΖΑΚΚΑ (Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ)
«"Τα παιδιά μαθαίνουν παίζοντας..." Η μέρα μας λοιπόν είναι ένα ατελείωτο δημιουργικό και πολύπλευρο παιχνίδι. Οργανώνουμε δράσεις θεατρικού παιχνιδιού, με στόχους τη δημιουργική έκφραση και εκτόνωση των παιδιών μας. Η μουσική, το κουκλοθέατρο, η εικαστική τέχνη διαπερνά όλο το πρόγραμμα δραστηριοτήτων, το οποίο ακολουθεί τις αρχές του

Αναλυτικού μας Προγράμματος» σημειώνει η υπεύθυνη του σταθμού Χριστίνα Φίλιππα, συμπληρώνοντας ότι « ο φροντισμένος χώρος μας, εσωτερικός και αύλειος, είναι πανέτοιμος να φιλοξενήσει παιδικά χαμόγελα και τη νέα σχολική χρονιά».

Όπως προσθέτει «η καθημερινή επικοινωνία με τους γονείς σε συνεργασία με το κέντρο Πρόληψης 'Πυξίδα' αποτελούν πολύτιμους αρωγούς ώστε να εξασφαλίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αρχή της συνέχειας-τη συνέχιση δηλαδή της ολόπλευρης ανάπτυξης του παιδιού από την οικογένεια στο σχολείο, ενώ η παιδαγωγική αρτιότητα του προσωπικού μας συνοδεύει εξατομικευμένα τις ανάγκες των βρεφών και νηπίων μας».

- Βρεφικός Σταθμός ΑΚΡΟΠΟΛ (Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ)
«Το προσωπικό του βρεφικού σταθμού ''Ακροπόλ'' περιμένει και φέτος με μεγάλη χαρά να υποδεχτεί τα παιδάκια μας» σημειώνουν οι υπεύθυνες του Σταθμού Πηνελόπη Τσακίρη και Ευδοκία Κωστοπούλου, επισημαίνοντας ότι «η ηλιακή ομάδα με την οποία ασχολείται η συγκεκριμένη δομή του δήμου ξεκινά με μωράκια αγκαλιάς έως και 2,5 χρονών, ηλικία που προϋποθέτει μεγάλη υπευθυνότητα, φροντίδα ,τρυφερότητα και απεριόριστη αγάπη».
Όπως προσθέτουν «στο βρεφικό σταθμό Ακροπόλ τα μωρά μας μαθαίνουν να κοινωνικοποιούνται, να αυτονομούνται μέσα από βιωματικές δραστηριότητες που βασίζονται στο παιχνίδι. Τα παιδιά της ηλικίας αυτής διαθέτουν ένα μοναδικό τρόπο επικοινωνίας κι εμείς προσπαθούμε να το εξελίξουμε και να τον εμπλουτίσουμε. Κρατάμε στα χέρια μας την ελπίδα του κόσμου, με αυτήν και γι' αυτήν δουλεύουμε».

- Βρεφονηπιακός σταθμός ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ (Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ )

«Σε ένα άνετο, ζεστό, οικογενειακό περιβάλλον, φιλοξενούμε με πολλή αγάπη βρέφη και νήπια μέχρι την ηλικία της εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Το εξειδικευμένο και επιστημονικά καταρτισμένο παιδαγωγικό προσωπικό μας τους προσφέρει την ασφαλή παραμονή στο χώρο, την φροντίδα και τη διαπαιδαγώγηση που χρειάζονται, γνωρίζοντας με μεγάλο αίσθημα ευθύνης, πόσο σημαντική είναι η βρεφική και νηπιακή ηλικία στην διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου» σημειώνει η υπεύθυνη του Βρεφονηπιακού Σταθμού Ρήγα Φεραίου Ευαγγελία Μπλιαϊκου.

«Το καθημερινό ημερήσιο πρόγραμμα μας περιλαμβάνει δραστηριότητες και παιχνίδια που προάγουν τη δημιουργικότητα και την έκφραση. Είναι όλα προσαρμοσμένα στις ηλικιακές τους ανάγκες και έχουν στόχο την ολόπλευρη ψυχική, σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη, με σεβασμό στους ρυθμούς ανάπτυξης του κάθε παιδιού» επισημαίνει, ενώ προσθέτει ότι «με τη δουλειά μας, συμβάλλουμε στην ομαλή ένταξη του βρέφους και του νηπίου στη πρώτη οργανωμένη κοινωνική ομάδα που συναντά έξω από την οικογένεια του, δηλαδή το βρεφονηπιακό σταθμό, ενώ στο πλαίσιο των παροχών μας περιλαμβάνεται, επίσης, η τακτική μηνιαία ιατρική παρακολούθηση των βρεφών και των νηπίων από παιδίατρο καθώς και οι δωρεάν υπηρεσίες πρόληψης, ενημέρωσης και συμβουλευτικής γονέων από το Κέντρο Πρόληψης Πυξίδα».

-Βρεφικός Σταθμός ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ)

«Ο βρεφικός σταθμός αποτελεί το πρώτο σχολείο και την πρώτη αποχώρηση του παιδιού από τον γονέα. Η ένταξη του στη σχολική ζωή και λειτουργία είναι μια λεπτή και ευαίσθητη διαδικασία» τονίζει η υπεύθυνη του Σταθμού Βάσω Πρανδέκα υπογραμμίζοντας ότι «στον βρεφικό σταθμό Εθνικής Αντιστάσεως έχουμε δημιουργήσει ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον για βρέφη ηλικίας 2 μηνών έως 2,5 ετών για την ομαλότερη μετάβαση του παιδιού, παρέχοντας τις κατάλληλες συνθήκες για να μεγαλώσει ένα παιδί με ασφάλεια, χαρά, ανέμελη διάθεση, δημιουργώντας νέους φίλους.

Στόχος μας είναι η απόκτηση των πρώτων δεξιοτήτων - αυτοεξυπηρέτησης των παιδιών μέσω δραστηριοτήτων, ομαδικού και ατομικού παιχνιδιού. Η δική μας ικανοποίηση είναι να βλέπουμε τα παιδιά χαρούμενα, ήρεμα και χαμογελαστά γιατί οι όμορφες πρώτες αναμνήσεις δημιουργούν ευτυχισμένα παιδιά».

-Βρεφονηπιακός σταθμός ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ (Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ)

«Η προσχολική ηλικία είναι η περίοδος που κάθε παιδί ετοιμάζεται να αποχωριστεί την οικογένεια και το ασφαλές περιβάλλον του σπιτιού και να μεταβεί στο σχολικό περιβάλλον. Την ευθύνη αυτή για την ομαλή και ασφαλή τους μετάβαση, αναλαμβάνουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί καθώς αποτελούν την πρώτη αγκαλιά μετά το οικογενειακό περιβάλλον» σημειώνει η Πολύμνια Ρωμανού υπεύθυνη του Σταθμού που αποτελείται από δυο τμήματα, ένα βρεφικό και ένα παιδικό.

Όπως συμπληρώνει «ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Κολοκοτρώνη. «Με κίνητρο την αγάπη μας για τα παιδιά και γνώμονα τις ανάγκες τους και την ξεχωριστή προσωπικότητα κάθε παιδιού, δημιουργούμε ευκαιρίες για μάθηση, συνεργασία, κοινωνικοποίηση και όμορφες εμπειρίες. Στη διάρκειά της χρονιάς, ακολουθείται οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα δραστηριοτήτων με κέντρο το παιδί, τα ενδιαφέροντα και τις εμπειρίες του, παρέχοντας κάθε μέσο πάνω στο οποίο θα εργαστεί κάθε παιδί για να εκφραστεί και να αναπτύξει τις δεξιότητές του.

-Παιδικός Σταθμός Baby college ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ (Δ.Ε. ΝΕΑΠΟΛΗΣ )

«Tι θα ήταν ο κόσμος δίχως τα παιδιά... Η αγάπη και το χαμόγελό μας σε αυτά τα μικρά πλασματικά, η θέληση για προσφορά, φροντίδα και δημιουργία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τον παιδικό μας» τονίζει η υπεύθυνη του Σταθμού Στέλλα Γαλιλαίου, υπογραμμίζοντας ότι «το να παίρνεις μια μικρή παιδική ψυχή, να την πλάθεις και να βλέπεις την εξέλιξή της στο τέλος της χρονιάς είναι ότι πιο σημαντικό για μας τις παιδαγωγούς που μας δίνει τη δύναμη και τη χαρά να συνεχίσουμε».

-Βρεφονηπιακός σταθμός ΠΟΝΤΟΥ (Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ)

Διαθέτοντας ένα βρεφικό και δύο νηπιακά τμήματα καθώς και μια τεράστια αυλή με παιδική χαρά και παιχνίδια εξωτερικού χώρου για την ψυχαγωγία των μικρών μας φίλων, καθώς και άρτια καταρτισμένο εκπαιδευτικό προσωπικό με πολυετή εμπειρία και αμέριστη αγάπη προς τα παιδιά μας, τα περιμένουμε και φέτος στις σύγχρονες και άκρως φιλικές εγκαταστάσεις μας για μια σχολική χρονιά γεμάτη δημιουργία, έκφραση, χαρά, παιχνίδι και πολλές γλυκιές στιγμές. Γιατί τα παιδιά μας αξίζουν μόνο τα καλύτερα» σημειώνει η υπεύθυνη του Σταθμού Εύα Υποδηματοπούλου.

Όπως συμπληρώνει «προσφέρεται εξατομικευμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για κάθε ηλικιακή ομάδα και μέσα από σύγχρονες εκπαιδευτικές δραστηριότητες επιδιώκεται η ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών. Διοργανώνονται εποχιακά θεατρικά δρώμενα και events καθώς επίσης πραγματοποιούνται και εκπαιδευτικές επισκέψεις διάφορων ειδικοτήτων (πυροσβέστες, μουσικοί κ.λπ.) ώστε να προσεγγίζονται διαδραστικά και βιωματικά τομείς της κοινωνικής ζωής. Επιπλέον επιδιώκουμε να υπάρχει συνεργασία των παιδαγωγών και των γονέων ώστε να δημιουργείται ένα ευχάριστο κλίμα εμπιστοσύνης και ασφάλειας, ενώ πραγματοποιείται μηνιαία επίσκεψη παιδίατρου για την επίβλεψη της υγείας των παιδιών».

-Βρεφονηπιακός σταθμός Μ.ΛΟΪΖΟΥ (Δ.Ε. ΠΕΥΚΩΝ)

«Με την καινούργια σχολική χρονιά είμαστε πανέτοιμοι να υποδεχτούμε τους λιλιπούτειους φίλους μας για να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές ξεγνοιασιάς, δημιουργικού παιχνιδιού και βιωματικής μάθησης» σημειώνει η υπεύθυνη του Σταθμού Φωτεινή Γουδεντζίκη, υπογραμμίζοντας ότι «στον βρεφονηπιακό μας σταθμό γνωρίζουμε καλά ότι κάθε παιδί χρειάζεται φροντίδα, υγεία, μάθηση και πολλή αγάπη αλλά και κατανοούμε τις σύγχρονες ανάγκες, τις αγωνίες και τα διλήμματα ιδιαίτερα της εργαζόμενης μητέρας. Ο σταθμός μας εδώ και χρόνια στηρίζει τις οικογένειες του δήμου μας, παρέχοντας ένα ασφαλές, πλούσιο σε παιδαγωγικά ερεθίσματα περιβάλλον. Έχουμε δημιουργήσει ένα πραγματικά οικογενειακό περιβάλλον, όπου εξειδικευμένοι παιδαγωγοί εφαρμόζουν στην πράξη πλήθος δραστηριοτήτων , στοχεύοντας στην ολόπλευρη (συναισθηματική, νοητική, ψυχική) ανάπτυξη των παιδιών, πάντα με σεβασμό στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητές τους». Όπως συμπληρώνει «η μηνιαία επίσκεψη του παιδιάτρου στο σταθμό μας, αλλά και η συνεργασία με τους παιδοψυχολόγους του Κέντρου Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, βοηθάει τόσο τους παιδαγωγούς όσο και τους γονείς στην αντιμετώπιση τυχόν δυσκολιών που προκύπτουν μέσα στη χρονιά λαμβάνοντας την κατάλληλη συμβουλευτική».

-Παιδικός Σταθμός Μεσολογγίου (Δ.Ε. ΣΥΚΕΩΝ)

Η προσχολική εκπαίδευση είναι η πιο σημαντική και καθοριστική βαθμίδα για τη διαμόρφωση της ολόπλευρης ψυχοκινητικής, νοητικής και συναισθηματικής ανάπτυξης των παιδιών καθώς και της κοινωνικοποίησής τους» αναφέρει η υπεύθυνη του Παιδικού Σταθμού Μεσολογγίου Παναγιώτα Ψωμά, σημειώνοντας ότι «λαμβάνοντας υπόψιν τη σημαντικότητα και τις ιδιαιτερότητες αυτής της ηλικίας, εξειδικευμένοι και έμπειροι παιδαγωγοί του Σταθμού μας προσφέρουν τις γνώσεις, την εμπειρία, την αγάπη τους και μια μεγάλη αγκαλιά στους μικρούς μας μαθητές».

Όπως προσθέτει «ο Σταθμός μας διαθέτει όμορφα διαμορφωμένους και διακοσμημένους χώρους απασχόλησης και ύπνου καθώς και μια αρκετά μεγάλη αυλή με χλοοτάπητα και παιχνίδια για να παίζουν και να ψυχαγωγούνται σε καθημερινή βάση τα παιδιά. Επιπλέον κάθε μήνα πραγματοποιείται ιατρική εξέταση των παιδιών στον ειδικό χώρο-ιατρείο και τα ιατρικά περιστατικά απομονώνονται σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο όποτε κριθεί απαραίτητο, ενώ το Κέντρο Πρόληψης "Πυξίδα" συνεργάζεται μαζί μας όταν υπάρχει δυσκολία στη διαχείριση της συμπεριφοράς κάποιων παιδιών σε συνεργασία πάντα με τους γονείς».
«Το εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα είναι συντονισμένο με το αναλυτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και ποικίλει ανάλογα με την εποχή και τα ενδιαφέροντα των παιδιών, ενώ κύριοι στόχοι μας είναι η αγάπη, η φροντίδα, η υγεία και η εκπαίδευση».


Υπενθυμίζεται ότι μέχρι αύριο, Τετάρτη 17 Αυγούστου 2021, κατατίθενται ηλεκτρονικά οι ενστάσεις στην ΕΕΤΑΑ για τη δωρεάν συμμετοχή των παιδιών στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα ΚΔΑΠμεΑ, ενώ βοήθεια για την υποβολή της ένστασης προσφέρεται από στελέχη των Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου, από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, στο Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών στη Δ.Ε. Συκεών (2313 313 151).