Skip to main content

Νεάπολη-Συκιές: Ομόφωνα η μετονομασία της Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκης Θεοδωράκης

Τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Νεάπολης-Συκεών ψήφισαν ομόφωνα την πρόταση για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά σε Λεωφόρο Μίκης Θεοδωράκης.

Την ομόφωνη αποδοχή των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου είχε η πρόταση της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών για τη μετονομασία κεντρικής οδού σε «Λεωφόρο Μίκης Θεοδωράκης».

Πρόκειται για τη μετονομασία της οδού Λαγκαδά, που διαπερνά τέσσερις δήμους (Θεσσαλονίκης, Νεάπολης-Συκεών, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Παύλου Μελά), σε Λεωφόρο Μίκης Θεοδωράκης, προς τιμήν της παγκόσμιας εμβέλειας προσωπικότητας και του μεγάλου συνθέτη που απεβίωσε πρόσφατα.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Νεάπολης-Συκεών (12.10.2021) ήρθε ως συνέχεια της κοινής απόφασης των τεσσάρων δημάρχων, έχοντας προηγηθεί οι αντίστοιχες αποφάσεις των δήμων Θεσσαλονίκης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης, ενώ τις προσεχείς ημέρες συνεδριάζει και το Δ.Σ. του δήμου Παύλου Μελά για τη λήψη ανάλογης απόφασης.

«Η πολυσύνθετη προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη και η μεγάλη του προσφορά στον Πολιτισμό και στους κοινωνικούς-λαϊκούς αγώνες δύσκολα μπορεί να περιγραφεί. Τον ελάχιστο φόρο τιμής που οφείλουμε και μπορούμε να αποδώσουμε είναι να τον τιμήσουμε δίνοντας το όνομά του σε μια κεντρική οδό, όπως είναι η οδός Λαγκαδά, και η οποία αποτελεί, από τη βορειοδυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης έως την ‘‘Πλατεία Δημοκρατίας’’, μια ιστορική οδική αρτηρία. Έτσι, το όνομά του δεν θα ξεχαστεί ποτέ, όπως δεν θα ξεχαστεί ποτέ το πλούσιο έργο του και η προσφορά του», ανέφερε κατά τη σύντομη εισήγησή του ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης, για να ψηφιστεί το θέμα ομόφωνα από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων.

Να σημειωθεί ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Νεάπολης-Συκεών τον Μάιο του 2020 αποφάσισε ομόφωνα και ανακήρυξε τον Μίκη Θεοδωράκη επίτιμο δημότη του δήμου. «Δυστυχώς οι συγκυρίες με την πανδημία του κορωνοϊού και τη μετέπειτα επιδείνωση της υγείας του μεγάλου δημιουργού δεν επέτρεψαν να υλοποιήσουμε την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης τιμής παραμένει ανοιχτή υπόθεση και θα υλοποιηθεί με την πρώτη ευκαιρία», ανέφερε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.