Skip to main content

Νεάπολη-Συκιές: Σημαντική πρωτοβουλία για εθελοντική αιμοδοσία

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας στον δήμο Νεάπολης-Συκεών θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες.

Με επίκεντρο και μοναδικό σκοπό την κοινωνική προσφορά στον συνάνθρωπο, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, εργαζόμενοι του δήμου και δεκάδες εθελοντές συνεχίζουν να «οργώνουν» τον δήμο Νεάπολης-Συκεών μέσα από εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, μεταφέροντας σε κάθε γωνιά το μήνυμα-πρόσκληση συμμετοχής στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς που ξεκινά το Σάββατο 13 και θα συνεχιστεί έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020.

«Παραμονή της Παγκόσμιας Ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, με σύνθημα «Προστατεύουμε τον εαυτό μας και βοηθάμε τους άλλους» και μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα και επιβεβλημένα μέτρα για την ασφάλεια και προστασία μας, συνεχίζουμε να προσφέρουμε σε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη. Δίνουμε αίμα, γινόμαστε δότες μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, γινόμαστε δωρητές οργάνων. Είμαστε εδώ για όσους μας χρειάζονται, και μάλιστα σε μια περίοδο που στα νοσοκομεία μας καταγράφεται δραματική έλλειψη αίματος. Να γίνουμε μία γροθιά, με τη δύναμη της ανθρωπιάς και της υπευθυνότητας …», τονίζουν στο μήνυμά τους ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης και η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Παρή Γενίτσαρη.

Η καθιερωμένη Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου Νεάπολης-Συκεών, θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία της πόλης, και με τη λήψη όλων των επιβεβλημένων μέτρων ασφαλείας και προστασίας των εθελοντών, από το Σάββατο 13 έως και το Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες (Συκιές, Νεάπολη, Πεύκα, Αγ. Παύλο).

Το πρόγραμμα

Επειδή η εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιείται μόνο με ραντεβού, καλούνται οι εθελοντές να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή προκειμένου να οριστεί η ημέρα και η ώρα προσέλευσης για κάθε αιμοδότη και αιμοδότρια στα τηλέφωνα 2313.313117 και 2313. 313151.

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα συγκεντρωθούν φάρμακα, κυρίως παυσίπονα και αντιβιοτικά, για παιδιά και ενήλικες, με σκοπό την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων του Κοινωνικού Φαρμακείου του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», ΑΧΕΠΑ, «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου». Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

  • Σάββατο 13/6
    9 π.μ.-2 μ.μ.
    Δημοτικό Κατάστημα Πεύκων (Ειρήνης 19)
    & Δημοτικό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Ανθέων 14)
  • Κυριακή 14/6
    8 π.μ.-2 μ.μ.
    Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρ. Σαράφη 1)
  • Δευτέρα 15/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
  • Τρίτη 16/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών
  • Τετάρτη 17/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών 
  • Πέμπτη 18/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ.
    Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125)
  • Παρασκευή 19/6
    10 π.μ.- 8 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης 
  • Σάββατο 20/6
    9 π.μ.- 2 μ.μ. Δημοτικό Κατάστημα Νεάπολης

Αρωγοί και συνοδοιπόροι και στην εκστρατεία αυτή είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης «ΠΥΞΙΔΑ» και όλοι οι τοπικοί σύλλογοι και φορείς του δήμου.