Skip to main content

Νεάπολη- Συκιές: Κληρώσεις για νέους δημοτικούς λαχανόκηπους

Το δικό τους κομμάτι γης προκειμένου να καλλιεργήσουν κηπευτικά για την οικογένειά τους, θα αποκτήσουν 23 νέοι καλλιεργητές στους δημοτικούς λαχανόκηπους Νεάπολης-Συκεών.
 Το δικό τους κομμάτι γης προκειμένου να καλλιεργήσουν ανέξοδα, αγνά κηπευτικά της αρεσκείας τους για την οικογένειά τους, θα αποκτήσουν σε λίγες ημέρες 23 νέοι καλλιεργητές στους δημοτικούς λαχανόκηπους Νεάπολης-Συκεών.
 
Σύμφωνα ανακοίνωση του Δήμου, από αύριο, Μεγάλη Δευτέρα έως και τη Μ.Τέταρτη θα γίνουν οι κληρώσεις για τη διάθεση νέων κηπαρίων σε δικαιούχους, οι οποίοι υπέβαλαν τη σχετική αίτηση (19.2-21.3) και πληρούν τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια συμμετοχής.
 
Οι τρεις δημοτικοί λαχανόκηποι διαθέτουν συνολικά 100 κηπάρια των 50τ.μ., εκ των οποίων τα 77 θα εξακολουθήσουν να τα καλλιεργούν οι περσινοί δικαιούχοι, αφού έχουν τη δυνατότητα εκμετάλλευσης του χώρου έως και δύο χρόνια και υπέβαλαν κανονικά την αίτηση ανανέωσης. Η κλήρωση θα αφορά μόνο τους υπόλοιπους 23 νέους ενδιαφερόμενους. 
 
Οι δημοτικοί λαχανόκηποι βρίσκονται στην οδό Βιτσίου (δίπλα στο δημοτικό κολυμβητήριο Συκεών) με 31 κηπάρια, στη λεωφόρο Ανδρέα Παπανδρέου (πριν την έξοδο προς την Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης) με 34 κηπάρια και την οδό Ειρήνης 19 (δίπλα στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων) με 35 κηπάρια.
 
Οι κληρώσεις θα γίνουν αύριο, Μ. Δευτέρα, στις 11 π.μ. στην οδό Βιτσίου, τη Μ. Τρίτη , την ίδια ώρα στα Πεύκα και τη Μ.Τετάρτη, πάλι στις 11 π.μ. ,  στη λεωφόρο Αν.Παπανδρέου.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι ωφελούμενοι είναι δημότες και κάτοικοι κυρίως άνεργοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, καθώς και ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα, άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας, μακροχρόνια άνεργοι άνω των 45 ετών, μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία, άνεργοι μονογονείς, άνεργοι-μέλη οικογενειών πολυτέκνων, άνεργοι-μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς, άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα.
 
Οι δικαιούχοι μπορούν να καλλιεργήσουν όποια λαχανικά θέλουν χωρίς καμία επιβάρυνση, αφού ο δήμος προμηθεύει τους σπόρους, το χώμα και το νερό για το πότισμα, σε συνδυασμό μάλιστα με την καθημερινή παρουσία γεωπόνων. Μοναδική υποχρέωσή τους είναι να ακολουθούν αποκλειστικά βιολογικές μεθόδους και να προσφέρουν το 10% της παραγωγής τους στο Κοινωνικό Εστιατόριο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.
 
Σημειώνεται, τέλος, ότι οι δημοτικοί λαχανόκηποι εντάσσονται στο πλαίσιο των Κοινωνικών Δομών Καταπολέμησης της Φτώχειας του δήμου Νεάπολης-Συκεών και του Κέντρου «Εργάνη», που είναι το Κοινωνικό Εστιατόριο-Συσσίτιο, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, η Τράπεζα Χρόνου και το Γραφείο Διαμεσολάβησης, μέσω των οποίων εξασφαλίζεται καθημερινή και συστηματική υποστήριξη σε 1.400 άτομα ευπαθών κοινωνικών ομάδων.